Afbeelding

Lammert Schouten verlaat Krisman Schoenen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Verkoper Lammert Schouten had op vrijdag 24 april zijn laatste werkdag bij Krisman Schoenen. Met zijn vertrek verdwijnt er een voor veel klanten bekend gezicht uit de winkel.

“Ik was inmiddels aan mijn twintigste jaar hier begonnen”, vertelt hij met een lach op zijn gezicht. “Aan alle goede dingen komt een einde.” Schouten had voor zijn komst bij Krisman Schoenen een confectiewinkel in Oene toen de MKZ-crisis uitbrak. “De handel was ineens weg en we zagen het ook niet meer goed komen. Quist was net een jaar eigenaar van Krisman Schoenen en had dringend behoefte aan personeel.” De verkoper vond de overgang van confectie naar schoenen niet groot. “Het gaat erom dat je contact hebt met mensen. In die twee decennia had ik veel vaste klanten. Meestal maak je ze blijer met schoenen dan met confectie. Pas zei nog iemand: deze schoenen heb je me ‘aangepraat’, ik wil nog een paar! Dat maakt dit vak mooi. Ik vind het prettig om goed advies te geven en kan ook iedereen recht in de ogen aankijken. Dat wordt ook gewaardeerd.”

Moestuin

Nu Krisman Schoenen zich de laatste jaren sterk richt op kwaliteit, ziet Schouten vaak klanten van verder weg naar de Zwolse winkel komen. Hij kijkt in ieder geval met veel plezier terug op twintig jaar Krisman Schoenen. Hij is bovendien niet bang dat hij zich zal gaan vervelen. “Ik heb een moestuin en mag graag fietsen. Ik kom straks tijd te kort!”

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13