Afbeelding
Erik Franssen

Gnaffel speelt Assepoester in Odeon

Algemeen

BINNENSTAD - Het Zwolse theatergezelschap Gnaffel speelt op zondag 7 juni drie keer de kindervoorstelling Assepoester (6+) in de Hemminkzaal van schouwburg Odeon.


Terwijl Assepoes het graf van haar moeder bezoekt, verheugen haar stiefzusjes zich op het bal van de prins. Daar aangekomen sloven ze zich enorm uit om zijn aandacht te trekken. De prins heeft echter alleen maar oog voor Assepoes. Als zij om klokslag twaalf verdwijnt, stelt hij alles in het werk om haar terug te vinden.

Staartje

Gnaffel vertelt het klassieke verhaal van Assepoester in een eigentijdse versie van Roald Dahl. “Als de beroemde Engelse schrijver zich met sprookjes gaat bemoeien, hoed je dan maar”, meldt het theatergezelschap. “Hij maakt er echt spannende verhalen van. Bij hem is Assepoester niet het verlegen meisje dat tot prinses wordt omgetoverd. En oude verhalen kunnen onverwachte staartjes hebben.”

Poppen

Mark Haayema en Elout Hol verzorgen het poppenspel. De muziek is van Kodály en Dvorák. De voorstellingen zijn om 12.00, 14.00 en 16.00 uur en duren elk 35 minuten. Per voorstelling mogen er maximaal dertig personen worden toegelaten in de zaal. Zwolse Theaters zorgt ervoor dat het bezoek veilig verloopt. Ze zorgen voor afstand, extra hygiënemaatregelen en een heldere route. Voorafgaand aan de voorstelling ontvangt de bezoeker meer informatie over de maatregelen en veiligheidsvoorschriften.

Bezoek voor het reserveren van plaatsen de website van Zwolse Theaters: www.zwolsetheaters.nl.