Zwolse rapgroep De Alliantie maakt een parodie op Burenruzies

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Poppodium Hedon heeft met de Zwolse rapgroep De Alliantie, bekend van hun goed ontvangen debuutalbum Mooi Toch, gezocht naar een mogelijkheid om toch een live sessie op te nemen voor het nummer Buurtjes. Dat is gelukt.

In de sessie wordt de draak gestoken met typische Nederlandse burenruzies die vaak gaan over het niet op tijd buiten zetten van de vuilcontainer, geluidsoverlast en andere veel voorkomende klachten tussen buren onderling. De live sessie wordt ondersteund door de Zwolse saxofonist Tom Leeuwenburg die ook in de video te zien is op één van de vier balkons.

Flat

“We wilden samen met Hedon iets geks doen. In eerste instantie was het plan om deze sessie in een flat op te nemen maar in verband met de corona maatregelen was dit niet meer mogelijk. Met een beetje creativiteit en het engelengeduld van Frank Baas (Filmsaus), die honderden lagen heeft geanimeerd, is het eindresultaat mooier dan we van tevoren hadden durven dromen”, aldus rapper Léon Sloothaak. Eind juni verschijnt de nieuwe EP van De Alliantie genaamd Kleine Bundel 2.

Locatie

Poppodium Hedon in Zwolle neemt sinds een jaar veelvuldig live sessies op met bekende en opkomende artiesten uit het binnen-en buitenland. Waar normaalgesproken een geschikte locatie vinden voor deze sessies geen probleem is, leek het de afgelopen maanden vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om sessies op te nemen. Althans dat leek zo. Uiteindelijk is er gekozen voor een creatieve oplossing die volledig coronaproof is. Namelijk het opnemen van de sessie voor green screen waarbij de afstand bewaard kon worden. Het eindresultaat is nu op het Youtubekanaal te bekijken van Hedon.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13