Afbeelding

'Scouting for girls' op meidenvoetbaldag ZAC

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

Voetbalvereniging ZAC houdt zaterdagmiddag 13 juni een meidenvoetbaldag voor meisjes van vijf tot en met twaalf jaar. Freestyler Jasmin Jansen is ook van de partij op sportpark Jo van Marle.

De meidenvoetbaldag staat in het teken van kennismaken met de sport. Het wordt een gezellige middag vol voetbalfun voor meiden met en zonder voetbalervaring.

Freestyle-voetbalster Jasmijn Janssen is Nederlands kampioen freestyle bij de vrouwen en werd twee keer vierde op het WK Freestyle. Freestylen is een populaire vorm van voetbal waarbij het gaat om behendigheid en trucs met een bal. Jasmijn geeft bij de Meidenvoetbaldag van ZAC niet alleen een demonstratie maar ook een clinic aan de deelnemers.

De meidenvoetbaldag bij ZAC is voor meiden van vijf tot en met twaalf jaar. Deelname is gratis. Aanmelden kan via meidenvoetbal@zac.nl. Vermeld daarbij naam, leeftijd en telefoonnummer van de ouders.

Spelen in jongensteams

ZAC heeft een samenwerkingsverband met buurman Zwolsche Boys op het gebied van vrouwenvoetbal. Deze tak, SVO VVZ genaamd, heeft vier teams, te weten Vrouwen 1, Vrouwen 2, MO19 en MO17. In de lagere leeftijdsgroepen plaatst ZAC meisjes in de jongensteams. Niet alleen omdat in de meeste gevallen de aantallen niet groot genoeg zijn voor meisjesteams, maar ook vanwege de visie dat gemengd voetballen goed is voor de ontwikkeling. Dit is in de lijn met KNVB, dat adviseert om zo lang mogelijk gemengd te voetballen. "Er zijn bij ons bijvoorbeeld meiden die komend jaar in JO14-1 spelen", zegt Marian Volkers namens ZAC.

Trainer gezocht

Van de vier vrouwenteams van SVO VVZ zijn drie op zoek naar een nieuwe trainer. VVZ1 is vorig jaar gepromoveerd naar de tweede klasse. VVZ2 speelt vijfde klasse, samen met onder meer de eerste vrouwenteams van WVF en SVI. De talenten van MO19 komen uit in de eerste klasse.

Afbeelding
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 2 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 21 uur geleden