Afbeelding
Shutterstock.

SamenZwolle brengt ‘coronaproof’ activiteiten in kaart

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De maatregelen vanwege de coronacrisis hebben ervoor gezorgd dat bijna alle activiteiten in Zwolle tijdelijk stil kwamen te liggen. Nu het beleid langzaam wordt versoepeld, is het ook voro SamenZwolle mogelijk om weer voorzichtig bijeenkomsten te organiseren.

Op haar activiteitenpagina kunnen Zwollenaren makkelijk zien wat er allemaal wordt georganiseerd in de stad. Activiteitenplatform SamenZwolle is er voor activiteiten met een sociaal, sportief, educatief of creatief karakter, voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan een knutselmiddag voor kinderen, een wijkbingo, beweegactiviteit voor ouderen of een tweedehands kledingmarkt. Het overzicht is te zien op: www.samenzwolle.nl/ activiteiten.

Aandacht

Op deze pagina kunnen organisatoren ook eenvoudig zelf een activiteit plaatsen. Via de social media en doelgroepgerichte mailingen van SamenZwolle kan de activiteit in overleg nog beter onder de aandacht worden gebracht. Uiteraard moet iedereen nog steeds alles op alles zetten om het coronavirus niet verder te verspreiden. Daarom mogen op SamenZwolle alleen activiteiten worden geplaatst die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Dit houdt in dat de deelnemers voldoende afstand van elkaar kunnen houden, het maximaal aantal bezoekers niet wordt overschreden en dat men bij verkoudheidssymptomen of andere (milde) klachten niet deelneemt.

Ouderen

Ook is er een nieuwe categorie voor ‘Online’ activiteiten toegevoegd. Voor oudere inwoners is het soms nog lastig om een website te bezoeken. Daarom heeft SamenZwolle speciaal voor deze doelgroep een flyer gemaakt met coronaproof activiteiten en initiatieven voor ouderen in Zwolle. Wie deze informatie wil ontvangen, kan telefonisch contact opnemen via (038) 750 83 87.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30