Afbeelding
Digishots

IJsselhallen waren voor Jumping Zwolle 'een fantastische locatie'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PAARDENSPORT

Het nieuws dat de IJsselhallen ophouden te bestaan is een grote schok voor de organisatie van Jumping Zwolle. “We willen graag door met het evenement, maar of dat nog in Zwolle kan is de grote vraag”, zegt Emmy Poppelaars.

De organisatie, naast Poppelaars gevormd door Teus van den Brink en Jonny Roelofsen, betreurt het besluit enorm. “Ja zeker. We hebben de afgelopen twee jaren een fantastisch evenement neergezet dat groeiende was en we wilden de komende jaren verder vooruit. Het is echt ontzettend jammer. De IJsselhallen was voor ons een fantastische locatie. Qua faciliteiten, bereikbaarheid en de samenwerking verliep ook super goed. Ik vind het ook verschrikkelijk voor de mensen die er werken.”

Deze week ging de kogel door de kerk: de IJsselhallen gaan definitief plaats maken voor woningbouw. Mogelijk dat de dertig jaar oude evenementenhal vanaf volgend jaar al leeg komt te staan. Het is dus de vraag of het vierdaagse evenement voor 2021 al op zoek moet naar een andere locatie en op dit moment is het ook nog onduidelijk of de stad een nieuwe plek krijgt voor grote evenementen.

Op zoek naar alternatief

“We gaan sowieso op zoek naar een alternatief, in Zwolle of in de regio. Maar dat is niet makkelijk te vinden. We hebben heel wat vierkante meter nodig, indoor”, stelt Poppelaars. “En buiten de IJsselhallen is dat er niet in Zwolle. Het liefst blijven we hier in de buurt, aangezien we een goede band hebben opgebouwd met leveranciers en bedrijven in de regio. Als je verhuist moet je dat weer opbouwen.”

Corona en de editie van 2020

In 2018 keerde het paardensportevenement, met topruiter en Zwollenaar Jeroen Dubbeldam als ambassadeur, na een afwezigheid van zeven jaren terug in Zwolle. Van 15 tot en met 18 oktober zou dit jaar de derde editie plaatsvinden, maar het is nog onzeker of die vanwege de coronamaatregelen door kan gaan. Begin augustus neemt de organisatie hierover een besluit. “Alle draaiboeken liggen klaar, dus we kunnen dan zeker nog een goeie editie neerzetten. Op dit moment hebben we geen idee wat er na 1 september weer mag. Dus er zijn nog heel veel vraagtekens.”

Darts

In de afgelopen jaren was er nog één ander groot sportevenement in de IJsselhallen. De Professional Darts Corporation (PDC) streek in 2018 en 2019 neer in Zwolle voor de Dutch Darts Masters, maar had al besloten dat Leeuwarden in 2020 de voorkeur kreeg.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport gisteren
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11