Black Lives Matter betoging Park de Wezenlanden.
Black Lives Matter betoging Park de Wezenlanden. Pedro Sluiter

Politie Zwolle alert na provocaties voetbalsupporters bij Black Lives Matter-demonstratie

Algemeen

ZWOLLE - Voor aanvang van de Black Lives Matter-demonstratie in Zwolle was de politie alert op provocaties van voetbalsupporters van PEC Zwolle en SC Cambuur uit Leeuwarden. Er was informatie binnengekomen dat relschoppers de bijeenkomst wilden verstoren.

Burgemeester Peter Snijders: ''We hebben informatie dat er lokaal bij ons bekende groepen op uit zijn om te provoceren tijdens de betoging. Hierop is de politie goed voorbereid in belang van de openbare orde en het vreedzame karakter van de samenkomst in het park de Wezenlanden. Dat is ook de reden dat de politie met veel verschillende eenheden in de stad op verschillende plaatsen zichtbaar te zien zal zijn.
Ik heb vandaag als burgemeester middels een noodbevel de politie de bevoegdheid gegeven hiertegen handelend op te treden in belang van de openbare orde en veiligheid. Het noodbevel is gericht op de harde kern van o.a PEC Zwolle en Cambuur. Het bevel is gericht op het voorkomen van wanordelijkheden, de onruststokers te weren van het grondgebied van de gemeente Zwolle en weg te houden bij park de Wezenlanden.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 2 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden