Afbeelding

Sociaal wijkteam hervat haar inloopspreekuren

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Sociaal wijkteam heeft weer inloopspreekuren. Vanaf donderdag 11 juni kunnen inwoners op vijf locaties terecht met al hun vragen. Sociaal wijkteam West, in Stadshagen, blijft voorlopig nog wel gesloten.

De inloopspreekuren zijn weer mogelijk nu de coronamaatregelen zijn versoepeld. Inwoners zijn van harte welkom op het spreekuur in Noord: wijkcentrum Holtenbroek, Noord: multifunctioneel centrum de Bolder, Midden: wijkcentrum De Enk, Oost: De Slinger en Zuid: wijkcentrum de Pol.

Afspraak
Vooraf een afspraak is niet nodig. Wel zijn er een paar aanpassingen. Bezoekers worden verzocht, als het mogelijk is, alleen (zonder partner en/of kinderen) te komen en bij binnenkomst dient iedereen desinfectiegel te gebruiken. De wachtruimte en spreekruimte voldoen aan de RIVM-richtlijnen. In de wachtruimte is plek voor maximaal drie personen. Als de wachtruimte vol is, kunnen bezoekers buiten wachten of op een ander moment terugkomen. Iedereen dient de aangegeven looproutes en zitplaatsen te gebruiken en er mag maximaal één persoon in de lift. Uiteraard moet men ook hier anderhalve meter afstand van elkaar houden. Wie klachten heeft, zoals hoesten, koorts, verkoudheid of keelpijn, moet thuisblijven.

Gesloten
Sociaal wijkteam West blijft voorlopig gesloten. Inwoners van Stadshagen zijn welkom op één van de andere vijf locaties. Inwoners die liever niet naar het inloopspreekuur willen, kunnen het Sociaal wijkteam bellen: (038) 498 99 80 (iedere werkdag van 09.00 tot 17.00 uur), chatten (maandag en donderdag van 16.00 tot 20.00 uur) of het contactformulier op www.swtzwolle.nl/contact invullen. Als dat nodig is, volgt een afspraak bij de inwoner thuis.

Chatten
Door de uitbraak van het coronavirus moest het Sociaal wijkteam op 16 maart de inloopspreekuren stoppen. Inwoners werden evengoed verder geholpen. Het Sociaal wijkteam had extra medewerkers klaar zitten aan de telefoon. Sinds dit voorjaar kunnen inwoners ook chatten met het wijkteam. Daarnaast kwam er een speciaal spreekuur op vrijdag, voor inwoners die liever niet wilden bellen of digitaal contact wilden.