Hoofdtrainer Bart Ester en assistent Lodewijk de Vries
Hoofdtrainer Bart Ester en assistent Lodewijk de Vries

Met keepers van SVI en HTC is Zwolsche Boys klaar voor komend seizoen

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

Met de komst van twee keepers is zaterdagderdeklasser Zwolsche Boys klaar voor het aankomende seizoen. Thom Wijnstok en Xander Scholing komen over van respectievelijk HTC en SVI.

Scholing is een oude bekende bij Zwolsche Boys. In de jeugd was hij al actief op sportpark Jo van Marle. Tot voor kort speelde hij in de JO19-selectie van SVI. Daarnaast komt Thom Wijnstok over van HTC. De zoon van voorzitter Harm-Peter Wijnstok wisselde bij HTC een plek in de eerste en tweede selectie af. In Zwolle-Zuid gaat hij weer voor zijn kans.

Ook de technische staf is compleet voor volgend seizoen. Berrie de Gunst is nieuwe medische man voor de selectie van het eerste elftal.

Met verder de komst van Chris Roos, Stefan Hollegien, Maurice Spin en Jantje van der Sluis kan trainer Bart Ester zich opmaken voor een nieuw seizoen. De groenwitten zullen verder moeten zonder de ervaren krachten Roy Sup?r (aanvoerder), Yavuz Özdemir en Ginaro van Deventer. De eerste twee gaan in een lager elftal spelen en Van Deventer verkast naar Dieze West, waar de linkspoot ook al speelde voordat hij naar Zwolsche Boys verkaste.

Ester traint deze week nog met de oude groep om zich in de laatste twee weken van juni met de nieuwe selectie alvast te richten op het seizoen 2020/2021.

Interview Sup?r

Lees volgende week in De Swollenaer een interview met Sup?r, die terugkijkt op zijn loopbaan. Als vleugelspeler brak hij door bij SVI, verdiende een transfer naar Go Ahead Kampen en speelde daarna bij Berkum en ROHDA Raalte om vervolgens bij Zwolsche Boys neer te strijken.

Afbeelding
Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02