Afbeelding

ARTS IN CINEMA: SECRET IMPRESSIONISTS (in het Fraterhuis in Zwolle)

maandag 15 juni 2020 0:00

De geschiedenis van een revolutie in de kunstgeschiedenis aan de hand van de werken van de grootste impressionistische kunstenaars.

Het zeer prestigieuze Palazzo Bonaparte in Rome - ook tot op de dag van vandaag een privéschatkist - heeft voor het eerst haar deuren geopend om de tentoonstelling 'Impressionisti Segreti' aan het publiek te laten zien. Meer dan vijftig werken van de grootste impressionistische kunstenaars worden in deze film gepresenteerd en uitgelicht, waaronder werken van Monet, Renoir, Cézanne, Pissarro, Sisley, Caillebotte, Morisot, Gonzales, Gauguin en Signac. Stuk voor stuk zijn het schatten die tot nu toe verborgen waren voor het bredere publiek, omdat ze afkomstig zijn uit privécollecties die maar zelden openbaar toegankelijk zijn. ‘Secret Impressionists’ van cineast Daniele Pini is daarmee een fascinerende reis terug naar de meest opwindende en boeiende artistieke beweging uit de kunstgeschiedenis.

Deze unieke serie vertonen we mede dankzij de ondersteuning van de Zwolse Kunstvrienden.

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te bezoeken. In de 9-delige reeks 'Arts in Cinema' kan de kijker genieten van spraakmakende tentoonstellingen in topmusea en kunstinstituten op het witte doek. In een documentaire stijl, verweven met biografieën en exclusieve achter-de-schermen-beelden vanuit de musea, bieden de films een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst én hun makers.

www.filmtheaterfraterhuis.nl