Afbeelding

Ronald A. Westerhuis maakt sculptuur voor de zorg

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

PERSBERICHT

RONALD A. WESTERHUIS MAAKT SCULPTUUR VOOR DE ZORG

ZWOLLE – De Zwolse internationale kunstenaar Ronald A. Westerhuis gaat een sculptuur maken als tastbaar en blijvend symbool van dank aan zorgmedewerkers. Het bedrijf Stern Catering & Partyservice heeft ondersteund door Lionsclub Zwollerkerspel een borrelbox-actie opgezet om hiervoor geld in te zamelen. Daarbij worden ook lokale ondernemers en medewerkers van bedrijven niet vergeten.

Initiatiefnemers Jos en Maria Langenkamp, eigenaren van Stern: “Ook al zijn de coronamaatregelen gelukkig inmiddels wat versoepeld, ze treffen ieder mens, in werk en privé. Veel sectoren en branches staan nog altijd onder grote druk. Daarbij is inmiddels duidelijk geworden dat we een lange adem nodig zullen hebben. Zowel in de zorg als daarbuiten.” Aan de keukentafel sprak het ondernemersechtpaar erover hoe mooi het zou zijn er een vorm kon worden gevonden die drie vliegen in één klap zou slaan. “Iets waarmee bedrijven hun medewerkers een hart onder de riem kunnen steken, waarmee lokale ondernemers worden gesteund én waarmee we samen een tastbaar en blijvend symbool van dank kunnen geven aan ‘onze’ zorgmedewerkers.”

Zo werd het idee geboren om borrelboxen samen te stellen. Werkgevers kunnen hiermee hun waardering uiten aan hun medewerkers, die nog steeds veelal op afstand werken. Maria: “De borrelboxen bevatten uitsluitend producten van lokale ondernemers. Zo steunen we ook hen.” Van iedere verkochte borrelbox is € 5,- bestemd voor het kunstwerk. Kunstenaar Ronald A. Westerhuis heeft toegezegd om de totale opbrengst van de verkoop, aangevuld met donaties, te verdubbelen. De sculptuur die hij maakt wordt aan de zorg overhandigd tijdens een solidariteitsdiner dat Stern gaat organiseren. Vanwege de onzekere tijden is daarvoor nog geen datum bekend. Kaarten voor het solidariteitsdiner zijn nog verkrijgbaar via www.stern.myonline.store .

Bedrijven die de borrelbox willen bestellen, kunnen kiezen uit twee momenten: een ‘prettige vakantie’-borrelbox (levering 1 juli, uiterste besteldatum 26 juni) of een ‘welkom terug’-borrelbox (levering 9 september, uiterste besteldatum 4 september). Meer informatie is te vinden op www.sternpartyservice.nl .

------------------------------EINDE PERSBERICHT---------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jos en Maria Langenkamp

Tel. 038-4533754

info@sternpartyservice.nl