Het biljartlaken van vv Wijthmen (oefenwedstrijd PEC Zwolle in 2019)
Het biljartlaken van vv Wijthmen (oefenwedstrijd PEC Zwolle in 2019) Mark de Rooij

Eerste training PEC besloten: spijtig voor supporters en vv Wijthmen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE/AMATEURVOETBAL

De selectie van PEC Zwolle strijkt voor het vierde jaar op rij neer in Wijthmen voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Helaas voor de supporters en voor amateurclub vv Wijthmen zijn de trainingen allemaal besloten. Vanwege de KNVB-protocollen en de geldende richtlijnen vanuit het RIVM ziet PEC zich hiertoe gedwongen.

Dit jaar dus geen honderden supporters die afkomen op de eerste training en/of een oefenwedstrijd op het biljartlaken van vv Wijthmen, waar trainer John Stegeman en zijn mannen vandaag zijn begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vier jaren geleden week PEC voor het eerst uit naar sportpark De Elshof, destijds omdat het kunstgrasveld in het stadion werd vervangen. Dit beviel echter zo goed, niet in de laatste plaats vanwege het perfecte natuurgrasveld, dat dit vaste prik is geworden.

Door de corona-situatie en de latere start van de competitie is de voorbereiding van PEC Zwolle anders ingedeeld dan gebruikelijk. De selectie traint vanaf maandag (22 juni) drie weken en speelt in deze periode geen oefenwedstrijden. Vervolgens wordt er twee weken facultatief en individueel getraind, waarna het tweede gedeelte van de oefencampagne van start gaat. Tegen die tijd is de verwachting dat er ook oefenduels gespeeld kunnen gaan worden, tegen andere BVO’s en vanwege de heersende protocollen achter gesloten deuren.

Meer leden dankzij PEC

Balen voor vv Wijthmen, dat de afgelopen jaren flink wat omzet genereerde dankzij de aanwezigheid van PEC op sportpark De Elshof. “Dat is altijd een leuke inkomstenbron. De recette is voor PEC, de inkomsten van de kantine voor ons”, zegt voorzitter Robert Hülsmann van de zaterdagvierdeklasser, dat ook vruchten plukte van de positieve publiciteit die gepaard ging met de samenwerking. Dat vermoeden heeft Hülsmann althans. “Vorig jaar kregen we er tien leden bij. Dit jaar zeven, acht. Dat is voor ons vrij veel. Ik denk toch dat dit komt doordat wij zo in het nieuws komen met PEC. We staan iets meer in spotlights.”

Groot onderhoud uitgesteld

Vrijwilligers hebben de afgelopen weken samen met Meiberg Bedrijfsverzorging (van onderhoudsman Alfred Meiberg) en de ROVA weer hard gewerkt om de velden pico bello te maken voor de profclub.

De preses wil benadrukken dat de samenwerking met de gemeente, ROVA en Meiberg prima is. “Iedereen draagt zijn steentje bij. Normaal gaan de velden in de zomer dicht. Wij zouden groot onderhoud krijgen op het hoofdveld. Maar omdat PEC hier zou gaan komen, hebben we kunnen afspreken dat we dit volgend jaar doen. De gemeente en de ROVA stonden hier gelukkig open voor.”

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 20 uur geleden