Afbeelding

Leden BZK exposeren werk in Stadkamer

Algemeen

ASSENDORP - Ook dit jaar doet een aantal leden van de Belangenvereniging van Zwolse Kunstenaars (BZK) weer mee met PROTO 2020.

PROTO is een meerdaagse Art & Design expositie waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten én professionals in kunst en vormgeving hun werk laten zien. Juist het idee van PROTO om het werk van afgestudeerde studenten te combineren met werk van professionals wordt van beide kanten als inspirerend en stimulerend ervaren.

Deelnemers

Van de BZK exposeren zeven kunstenaars tot eind juli hun werk in Stadkamer. De kunstenaars zijn Afke van Halen, Marianne Gantzert, Tali Farchi, Marie-Jeannette Quist, Peter van der Werf, Frans van de Vrande en Nioutze Ho. Daarnaast is werk van twee andere BZK kunstenaars, Pim Trooster en Jan Westerhof, in de PROTO-week van 26 juni tot en met 5 juli te zien op verschillende plaatsen in Zwolle.

Atelierdagen

De BZK is een belangenvereniging van bijna veertig professioneel werkende Zwolse kunstenaars die ieder op geheel individuele wijze kunst maken. BZK organiseert jaarlijks de Open Atelierdagen in september, waarbij de kunstenaars gedurende een weekend hun atelier openstellen voor een breed publiek. Ook organiseert BZK groepsexposities. Dat Stadkamer deze tentoonstelling mogelijk maakt, past prima bij hun streven Stadkamer tot een Zwols podium te maken waar kennis, cultuur, kunst op allerlei manieren geproefd kan worden.

Stadkamer is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 13.00 tot 21.00 uur en is op zaterdag en zondag gesloten.