Afbeelding
Marco Slot Photo

Britten Jeugd Strijkorkest geeft openluchtconcerten op Landgoed Windesheim

Cultuur

Het Britten Jeugd Strijkorkest geeft op donderdag 9 juli twee openluchtconcerten op Landgoed Windesheim in Zwolle. De concerten maken deel uit van de Britten Zomertour ’20 in Oost-Nederland nu de jaarlijkse tournee in het buitenland er vanwege de coronavoorschriften even niet in zit. De andere concerten vinden plaats op Landgoed Singraven bij Denekamp en in nationaal park de Hoge Veluwe in Hoenderloo.

Het jong talent van het strijkorkest speelt tijdens deze concerten onder leiding van dirigent Loes Visser muziek van Rota (o.a. bekend van de filmmuziek in The Godfather), Espejo, Strauss, Bruch, Arenski en Weil. Roza Herwig (mezzosopraan) Bart van de Lint (cello) en de 2e prijswinnaar van het Britten Vioolconcours 2020, Michelle Kumara (12) zullen soleren.

Stichting Landgoed Windesheim opent voor deze gelegenheid de gewoonlijk niet voor publiek toegankelijke tuin ten oosten van het rechterbouwhuis. Concertbezoekers kunnen voorafgaand aan het concert een wandeling maken door het opengestelde landschapspark dat via de houten brug over de gracht te bereiken is.

Bij beide concerten, om 16.30 en om 19.30 uur is ruimte voor 100 bezoekers. Uiteraard veilig, op 1,5 meter afstand. Kinderen zijn meer dan welkom.

Info en kaarten: www.hetbritten.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 4 uur geleden