Afbeelding
Gerard Meijeringh

Z.A.C. zet de deur open voor International Sports Revolution

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE - ZAC en International Sport Revolution gaan samenwerken. “We gaan fungeren als thuishaven. Dat versterkt beide partijen”, aldus algemeen bestuurslid Remco Voorhorst van Z.A.C. 

De nieuwe overeenkomst, die nog officieel moet worden bekrachtigd, is een mooie opsteker voor Mehran Ali Pour Asli en Jesse Bataze. Beide voetballers begonnen in november 2019 het sportplatform International Sports Revolution. “Van jongs af aan hebben we samen op pleintjes gevoetbald. Zo ontstond een hechte band. We zijn altijd blijven sparren om later samen wat te doen”, vertelt Ali Pour Asli.

Ajax Camps & Clinics

Hij deed ervaring op bij Ajax Camps & Clinics en leerde hoe je met voetbal maatschappelijk wat kunt bereiken. Vervolgens ontstond het idee om een platform uit te gaan rollen in deze regio. “Zwolle zit diep in m’n hart. We hebben alle concepten bij elkaar gelegd. We hebben afgesproken om na onze studie niet te gaan solliciteren maar te gaan voor onze dromen. Het starten van ons eigen sportplatform”, aldus Ali Pour Asli.

Breed sportplatform

November vorig jaar begon het tweetal International Sport Revolution. “Nee, het is geen voetbalschool”, lacht Ali Pour Asli. “Het is veel breder en heeft een grote impact op het sportklimaat. Voetbal is onze corebusiness, maar in september gaan we ook starten met peutersport en we gaan maatschappelijke projecten uitvoeren. We gaan voor diverse basisscholen modules verzorgen voor een gezondere leefstijl. We hebben al een pilot uitgevoerd op basisschool De Wieden.”

Brug tussen topamateurs en BVO’s

Wat betreft het voetbal wil International Sports Revolution een brug zijn tussen topamateurs en betaald voetbalorganiaties (BVO’s). “We willen spelers klaarstomen voor een BVO. Jeugd tot en met negentien jaar willen we een podium bieden door middel van high performance training. We leren ze wat nodig is om te slagen bij een BVO. Fysiek, technisch, maar ook mentale weerbaarheid en intrinsieke motivatie zijn belangrijk. Clubs als FC Groningen, PEC Zwolle en NEC kloppen al bij ons aan. We zijn mobiel en zijn al actief in Zwolle, Assen, Amersfoort en Utrecht. Het zit helemaal vol”, aldus Ali Pour Asli, die vervolgens vertelt dat door de coronacrisis de activiteiten van International Sports Revolution een boost hebben gekregen. “Tijdens de coronacrisis zijn mensen erachter gekomen hoe belangrijk sport is.” Hij is blij met de samenwerking met ZAC. “We geloven in de visie van ZAC. Langzaam iets opbouwen om tot iets moois te komen. We hebben hier wel een aantal projecten in de pijpleiding zitten, zoals het opleiden van trainers en de jeugd. ZAC wil met de jeugdopleiding naar een hoger niveau. Daar kunnen we een goede bijdrage aan leveren.”

Lange reeks van clubs

Ali Pour Asli is de laatste jaren voor een maatschappelijke carrière gegaan. Als voetballer speelde hij de afgelopen twee seizoenen bij d’Olde Veste ‘54 in Steenwijk. “Dat valt prima te combineren met mijn werkzaamheden”, vertelt hij. De voetballer begon in de jeugd bij CSV ‘28 en kwam vervolgens in de jeugdopleiding van het toenmalige FC Zwolle terecht. Vervolgens ging hij in de jeugd spelen bij Be Quick ‘28. Bij deze club ging hij vervroegd naar het eerste en maakte hij als zestienjarige zijn debuut in het eerste. Hij stapte al gauw over naar Dieze West waar hij mooie successen behaalde. Met trainer Marcel Boudesteijn verkaste hij vervolgens naar d’Olde Veste ‘54. Hij keerde terug bij Dieze West en speelde verder voor Berkum, MSC en Achilles 1894. Ali Pour Asli kijkt terug op een mooie tijd als voetballer. “Ik heb veel leuke dingen meegemaakt, zoals een aantal kampioenschappen. Als ik terugkijk, denk ik dat ik langer in Zwolle had moeten blijven.”

Sportieve ambities

Komend seizoen begint hij aan zijn derde opeenvolgende jaar in Steenwijk. d’Olde Veste wil veel jeugd door laten stromen en Ali Pour Asli krijgt daar een rol in. Voor de toekomst heeft hij nog weldegelijk sportieve ambities. “Maar ik wil eerst het bedrijf goed neerzetten. Daarna ga ik verder kijken. Ik wil dan minimaal in de hoofdklasse spelen, maar eigenlijk mik ik op een divisieclub. En dan wel graag in deze regio.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 12 uur geleden