Afbeelding

Nieuw sportevenement: de Zwolse Escape-run

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Vanwege de coronacrisis zijn veel sportevenementen in Zwolle geannuleerd. Door deze uitdagende tijd en creatief denken ontstaan er ook nieuwe ideeën. Zwolle wordt deze zomer verrijkt met een nieuw sportevenement. Op 5 september vindt de eerste editie van de Zwolse Escape-run plaats.

Merwin Bierlee, initiatiefnemer en trainer van Peppergym: “De Zwolse Escape-run is een combinatie van sport en spel. Je hoeft niet mega sportief te zijn voor deze run, maar uiteraard zitten er wel uitdagende elementen in.” Samen met Dirk van de Worp (eigenaar Peppergym), Johan Post (The Great Escape) en Ingmar Miedema (Creative Impact Agency) is hij het plan verder gaan vormgeven.

Johan Post: “Voorgaande jaren hebben we met veel plezier duizenden sporters door onze locaties laten lopen tijdens de Urban Trail. Helaas kan dit evenement niet doorgaan. Het mooie is dat we nu met elkaar tot een fraai sportalternatief zijn gekomen.”

De Escape-run gaat dwars door Zwolle. Normaliter kennen deelnemers van een run de route vooraf door en door, maar de Escape-run is nèt even anders. Je moet namelijk de route onderweg op verschillende plekken weten te bemachtigen. De deelnemers worden uitgedaagd om te ontsnappen uit het goed beveiligde PEC Zwolle stadion, Poppodium Hedon, Stadsstrand Zwolle, The Great Escape en uit Peppergym. En er is nóg een obstakel: de Landstede Hammers. De deelnemers moeten hen ook te slim af zijn.

Uiteraard hebben de organisatoren de coronamaatregelen in de Escape-run geborgd. Men kan zich inschrijven in groepen van maximaal vijf personen. De deelnemers krijgen een tijdsslot met een starttijd. Op de verschillende locaties zijn er wachtvakken, zodat er gedoseerd groepen naar binnen en buiten kunnen. Ook krijgen de deelnemers vóór de start een triage/gezondheidscheck en worden de spelregels, inclusief de RIVM-maatregelen, duidelijk uitgelegd.

De eerste editie van de Zwolse Escape-run wordt mede mogelijk gemaakt door het Zwolse bedrijfsleven. Dirk van de Worp: “In tijden dat er veel niet kan, is het fantastisch om te merken hoe het Zwolse bedrijfsleven dit nieuwe uitdagende sportevenement omarmt en ons helpt om er een grandioze eerste editie van te maken. Sport verbroederd, dit blijkt nu maar weer. We kijken uit naar een prachtige opkomst.”

Meer informatie en inschrijven via www.escape-run.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden