Afbeelding

Broers Van Oostrum blijven Hammers trouw, Dorsey-Walker vertrekt

· leestijd 1 minuut Sport

BASKETBAL

Nigel en Devon van Oostrum spelen ook volgend seizoen bij Landstede Hammers. Voor de 29-jarige Nigel wordt het zijn vijfde seizoen in Zwolle, waar de broers voor het eerst samenspelen. Devon voegde zich eind vorig jaar bij de landskampioen.

De 29-jarige Nigel van Oostrum begon zijn professionele loopbaan in 2014 bij Den Helder Kings, om daarna te gaan spelen voor Aris Leeuwarden. In 2016 maakte Van Oostrum de overstap naar Landstede Hammers, waarmee hij meerdere prijzen in de wacht sleepte. In 2017 werd ten koste van Donar de Supercup gewonnen en twee jaar later volgde het hoogtepunt.

Devon van Oostrum (27) speelde eerder onder andere voor MZT Skopje en Heroes Den Bosch en kwam halverwege het afgelopen seizoen over uit Litouwen. Met Landstede Hammers speelde Van Oostrum onder andere in de tweede ronde van de FIBA Europe Cup.

Aart van der Horst, algemeen manager van Landstede Hammers, is blij met het aanblijven van de broers Van Oostrum. “Nigel en Devon hebben de afgelopen jaren een mooie bijdrage aan het succes gehad. We herkennen de potentie en de wil om beter te worden, waardoor ze hun stempel kunnen drukken op het aankomende, bijzondere seizoen. Het geraamte van het team blijft voor een groot deel staan en dat is fijn. Er zijn op dit moment al acht spelers die bij de club blijven, waardoor we op een goede manier verder kunnen bouwen."

Tegenover het verlengen van de broers staat het vertrek van Sherron Dorsey-Walker. De Amerikaan die van enorme waarde was in de Zwolse successen van de laatste jaren (zoals de landstitel in 2019) vertrekt na drie seizoenen naar Polen, waar hij gaat spelen bij TBV Start Lublin.

Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden