Spelers van Landstede Hammers bedanken het publiek na een Europese thuiswedstrijd in januari van dit jaar.
Spelers van Landstede Hammers bedanken het publiek na een Europese thuiswedstrijd in januari van dit jaar.

Geen Europees basketbal Landstede Hammers

· leestijd 1 minuut Sport

BASKETBAL

Landstede Hammers komt volgend seizoen niet uit in Europees verband. Het is te duur.

Het bestuur van de landskampioen van 2019 stelt er alles aan te hebben gedaan om een nieuw avontuur mogelijk te maken aangezien dat van afgelopen seizoen naar meer smaakte. Spelers benadrukten meer dan eens hoe mooi zij Europese tripjes vonden en hoe waardevol de wedstrijden tegen ploegen van een hoger niveau.

De sponsoren toonden grote betrokkenheid, maar door de huidige situatie lukte het niet om door te pakken, stelt de club op haar website. “Het is heel erg jammer, maar alle aandacht vestigt zich nu op de toekomst. We willen onze plaats in de top van het Nederlands basketbal vasthouden, de organisatie versterken en ons voorbereiden op een eventuele BeneLeague. En natuurlijk gaan we werken aan onze Europese ambities voor de aankomende jaren”, aldus voorzitter Gerrard Vinke.

Landstede Hammers speelde het afgelopen seizoen in de FIBA Europe Cup en plaatste zich daarin voor de tweede groepsfase. Het speelde in totaal twaalf Europese duels. De Nederlandse competitie werd vanwege de coronamaatregelen in maart afgebroken en de stand van dat moment werd aangehouden voor aanwijzing van de Europese tickets voor het komende seizoen. Landstede was koploper, voor Donar, Heroes Den Bosch en Zorg en Zekerheid Leiden. Donar gaat zich proberen te kwalificeren voor de Champions League.

Het nieuwe seizoen gaat in Nederland van start op 3 oktober. Achter de schermen wordt druk vergaderd over de mogelijkheden en de praktische invulling van een samensmelting van de Nederlandse en Belgische eredivisie. In oktober wordt besloten of de Beneleague in 2021 van start kan gaan.