Wereldtopper Marcus Ehning in actie op Jumping Zwolle
Wereldtopper Marcus Ehning in actie op Jumping Zwolle Digishots

Derde editie Jumping Zwolle verplaatst naar 2021

· leestijd 1 minuut Sport

PAARDENSPORT

Er is goed en slecht nieuws voor paardensportliefhebbers in Zwolle. Het goede nieuws is dat Jumping Zwolle nog tot en met 2023 in de IJsselhallen wordt gehouden. Het slechte nieuws is dat de editie van 2020 niet doorgaat vanwege de coronamaatregelen.

Financieel is het niet haalbaar om het vierdaagse indoor paardensportevenement te organiseren als slechts een derde van de beschikbare ruimte voor bezoekers en VIP-gasten gebruikt kan worden. Met ook nog het risico van een tweede corona-uitbraak in het achterhoofd nam de organisatie het besluit om de derde editie op te schuiven naar 2021.

“Helaas, maar we moeten realistisch zijn”, stelt Teus van den Brink van de organisatie. “We maken gruwelijk veel kosten om alles in te richten, alle maatregelen te nemen en het bovendien sfeervol te maken. Daarnaast is het voor standhouders veel minder interessant om te komen.” Collega Johnny van den Brink vult aan dat het met maatregelen zoals 1,5 meter afstand houden, mondkapjes en spatschermen erg moeilijk wordt om de mooie sfeer van de eerste twee edities te waarborgen. “Erg jammer, want aan ons enthousiasme om een derde editie neer te zetten ligt het niet.”

Tot zover het slechte nieuws. Want in tegenstelling tot eerdere berichtgevingen dat de IJsselhallen op korte termijn zou sluiten heeft de organisatie van Jumping Zwolle een contract afgesloten voor nog drie edities in de Zwolse evenementenhal. De komende, derde editie is van 14 tot en met 17 oktober 2021. Er wordt nu al gekeken naar de planning en uitbreidingsmogelijkheden.

De plaats op de agenda van Jumping Zwolle wordt dit jaar ingenomen door Equestrian Centre de Peelbergen in Limburg. Dit gebeurt in goed overleg met de organisatie in Zwolle en Jumping Zwolle zal tijdens dit weekeinde in oktober ook zichtbaar zijn.