Dominique Bruinenberg aan de bal
Dominique Bruinenberg aan de bal Pedro Sluiter

Vrouwen PEC Zwolle halen uit in eerste oefenduel

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PEC ZWOLLE

PEC Zwolle Vrouwen heeft in de eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen uitgehaald tegen het Duitse Bocholt. Op het sportpark van Be Quick '28 werd het 8-0 voor de formatie van trainer Joran Pot, die zijn ploeg een goede eerste helft zag spelen.

Na het vertrek van zeven speelsters, de komst van vier nieuwelingen en een aantal vanuit de beloften doorgeschoven speelsters ziet het elftal van PEC Zwolle Vrouwen er komend seizoen weer heel anders uit, maar dat was in eerdere jaren niet veel anders. In de eerste oefenpot zag Pot dat zijn ploeg voor de rust de afspraken goed nakwam en uitliep naar 6-0. Na de pauze scoorde PEC nog twee keer tegen de ploeg die is gepromoveerd naar de 2. Bundesliga. “We hoeven niet de polonaise te lopen, maar het was leuk om te zien”, vond Pot, die de nieuwelingen Danique Noordman, Jassina Blom en Naomi Hilhorst zag scoren bij hun debuut. Lauri Weijkamp vond als enige twee keer het net.

PEC Zwolle Vrouwen speelt nog tegen KRC Genk, Be Quick '28, Woezik, DTS Ede en Arminia Bielefeld voordat op zondag 6 september de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Het spelen tegen andere clubs uit de eredivisie heeft niet de voorkeur in de voorbereiding. “Je wilt niet teveel prijsgeven. Denk aan nieuwe varianten. Maar als corona had doorgezet en we hadden niet tegen buitenlandse clubs mogen spelen waren we wel tegen eredivisieclubs gaan spelen", aldus Pot.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 24 apr, 11:00
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 24 apr, 10:50
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 24 apr, 10:15