SVI speelde zaterdag op sportpark de Siggels de eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen.
SVI speelde zaterdag op sportpark de Siggels de eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen.

Trainer en spelers SVI blij met indeling 'oost'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Zowel de nieuwe trainer Bram Freie als de spelers van SVI zijn blij met de indeling in district oost, waar de club uit Zwolle-Zuid in de aantrekkelijke eerste klasse D gaat spelen. SVI verloor zaterdag de eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen met 2-3 van Alcides.

SVI kwam twee keer op voorsprong, maar moest na een tegengoal in de 86ste minuut met 2-3 buigen voor de club uit Meppel. Jurre Lenting en Youp Kok (vanaf elf meter) scoorden tegen de zondaghoofdklasser. Lenting mag nog een jaar in de O19 spelen, maar liet tegen Alcides zien dat hij andere plannen heeft. De rechtsbuiten speelde een goede wedstrijd en opende kort na rust de score. “Het is een groot talent. Zeventien jaar. Ik vind het heel knap dat hij al zo meedraait. Op de training zie je dat hij al goed meekan”, zegt Dani Lohman over de tiener. De multifunctionele speler is uberhaupt wel te spreken over de spelersgroep.

Voor Lohman was de wedstrijd een leuk weerzien met de club waar hij de afgelopen twee seizoenen deel van uitmaakte. Wat zijn positie wordt bij SVI is nog even zoeken. Tegen Alcides werd Lohman in de eerste helft als linksbuiten (met een vrije rol) geposteerd en in de tweede helft als linkermiddenvelder. “We zijn er nog niet over uit”, antwoordt trainer Freie op de vraag hoe Lohman het beste te gebruiken. Lees volgende week in De Swollenaer een interview met de speler die voor SV Zwolle en Dieze West uitkwam voordat hij drie jaren geleden naar Meppel verkaste. Hij speelde de afgelopen vijf seizoenen in de zondaghoofdklasse. Een niveau dat vergelijkbaar is met dan van de oostelijke eerste klasse D op zaterdag.

Lohman is dan ook blij dat SVI is ingedeeld in oost en niet, zoals afgelopen seizoen, in noord. Dat geldt eveneens voor zijn medespelers en de trainer. “Je speelt daar toch meer aansprekende wedstrijden. In het noorden speel je tegen clubs waar minder publiek komt en die weinig publiek meenemen”, weet Freie. “Oost is natuurlijk wel veel, veel zwaarder. Ik denk dat we goed kunnen mee draaien, maar we moeten niet gaan denken dat we weer om de bovenste plaatsen gaan spelen. Eerst maar zorgen dat we een aantal ploegen onder ons houden. Maar we zijn er zeker blij mee. Dit was ook de wens van de club, van de spelers en van mij”, aldus de opvolger van Joram Hendriks, die met SVI was opgeklommen van de derde naar de eerste klasse. In het afgelopen, door corona afgebroken, seizoen eindigde SVI als vijfde in de eerste klasse noord.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02