Berkum won de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Kampen met 3-1.
Berkum won de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Kampen met 3-1. Pedro Sluiter

'Berkum lijkt in de breedte en ook kwalitatief sterker geworden'

· leestijd 2 minuten Sport

(door Harry Bouwhuis)
AMATEURVOETBAL - “Het was en is voor de maatschappij en vooral de slachtoffers van Covid-19 een hele vervelende periode. Voetbal is door de corona perikelen natuurlijk maar bijzaak maar je merkt dat iedereen wel blij en opgelucht is dat de bal weer rolt”, zegt trainer Arno Hoekstra, die met Berkum vorige week oefende bij WHC (2-3) en zaterdag in eigen huis wederom won, met 3-1 van Go Ahead Kampen.

Ook voor de Friese trainer van de Zwolse hoofdklasser voelde het abrupte einde van de afgelopen competitie wrang. ”Het was een wisselvallig seizoen. Maar in de laatste periode dacht ik dat we mee zouden kunnen doen voor een prijs. De blessures werden minder en we legden wat andere accenten. We speelden gelijk bij ACV en we wonnen daarna overtuigend van Buitenpost. Maar ineens was het over en sluiten, jammer. Tuurlijk baal je daarvan. Maar het is niet anders.”

Ook nu blijft het nog steeds behelpen. “Vooral ook voor de mensen van de club”, benadrukt Hoekstra. “Al die vrijwilligers moeten zoveel kunstgrepen uithalen om aan de regels te voldoen. Alles staat in het teken van het protocol. Als trainer loop je natuurlijk ook tegen allerlei problemen aan. Neem bijvoorbeeld de wedstrijdbespreking. Dat kan niet in één kleedkamer. En in het eerste deel van de voorbereiding zat je met die ‘anderhalve meter-maatregel’. Het blijven praktische uitdagingen. Hoelang dat allemaal nog duurt weet niemand.

Na enkele trainingen in de tweede oefensessie, gelukkig zonder afstandsbeperkingen, heeft Hoekstra voorzichtig de indruk dat zijn stevig gerestylede selectie er niet minder op geworden is. “Het lijkt dat er meer evenwicht in deze groep zit, zowel in de breedte als ook kwalitatief. Maar waar praat ik eigenlijk over, we beginnen pas. Alhoewel, de eerste oefenwedstrijd tegen WHC heeft mij bij vlagen positief verrast. Natuurlijk was het wennen na zoveel maanden zonder wedstrijden. Maar ik zag wel dingen waar we prima op kunnen voortborduren. We proberen in ieder geval in de voorbereiding iedereen evenveel speelminuten te laten maken.”

'Coronaproof'

Voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Kampen op zaterdagmiddag zijn er al op de clubsite allerlei maatregelen aangekondigd om de wedstrijd ‘coronaproof’ te laten verlopen. Zowel binnen als buiten de lijnen gaat dat zonder problemen. Ook in het tweede oefenduel blijven de Berkumers aan de winnende kant van de score (3-1). Jonathan van Marle is voor rust goed voor de 1-0. In de tweede helft verdubbelt de van Harkemase Boys overgekomen Bas van Wijnen fraai de voorsprong en tekent Asse Visscher voor de 3-0 vanaf de elfmeterstip. Kees Tol neemt namens de Kampenaren in de slotminuut de eretreffer voor zijn rekening.

'Lastige en goede tegenstander'

Hoekstra is na afloop tevreden met het spel van zijn ploeg. ”Go Ahead is voor ons altijd een lastige en goede tegenstander. Het was een leuke wedstrijd. Vooral mooi voor de mensen die veel energie hebben gestoken om alles goed te laten verlopen. En als technische staf zijn we ook weer wat wijzer geworden.” Hoekstra wil verder nog niet te veel vooruit kijken. “Staphorst en ACV komen we niet meer tegen. Dat is jammer. Maar ONS en AZSV zijn weer terug. Ik denk dat de bovenste helft breder is geworden. Ja, daar reken ik ook Berkum bij.”

 De technische staf van Berkum met trainer Arno Hoekstra
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen gisteren
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09