Yassine Assa houdt de bal even vast tijdens een training van AJ Soccerdreams. Naast hem Gillian Justiana (vierde van rechts).
Yassine Assa houdt de bal even vast tijdens een training van AJ Soccerdreams. Naast hem Gillian Justiana (vierde van rechts). Pedro Sluiter

AJ Soccerdreams blijft op Sportcampus De Pelikaan

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

VOETBALSCHOOL

“We zitten hier nu drie seizoenen en we willen hier nooit meer weg”, zegt Yassine Assa over de thuishaven van AJ Soccerdreams, dat hij samen met Gillian Justiana bestiert. Het contract tussen de voetbalschool en Sportcampus De Pelikaan is met drie jaren verlengd.

Het voormalige terrein van voormalig hockeyclub ZMHC wordt geëxploiteerd door Thijs Jan van den Berg, vader van voetballers Sepp en Rav van den Berg. “Door hier iedere dag bezig te zijn met sport, houden we het levendig”, zegt de eigenaar van de Sportcampus, waar onder meer door PEC Zwolle, het Deltion College, het Thorbecke College, Hogeschool Windesheim, Wehkamp en Rijkswaterstaat gebruik van wordt gemaakt. “Ik werk hier samen met mooie, grote partijen”, vindt Van den Berg. ”En die partijen hebben het zo goed naar hun zin, dat ze de samenwerking verlengen. Daardoor kan ik het terrein ook verder en duurzaam ontwikkelen.”

Assa en Justiana kunnen zich niet een betere plek bedenken voor hun AJ Soccerdreams dan de Sportcampus, waar ze op een oud kunstgrasveld van PEC Zwolle hun lessen geven. “We zijn ooit begonnen aan de overkant, bij HTC” vertelt Assa. “En nu zitten we drie seizoenen hier. Er wordt door verenigingen wel eens aan ons getrokken, maar in dat soort samenwerkingen ben je toch meer verbonden aan een club. Wij willen wel onafhankelijk blijven. Dat kan hier”, aldus Assa. “We zijn blij en dankbaar dat we hier verder kunnen. Een professionele locatie, waar we voor alles terecht kunnen”, vult Justiana aan.