Afbeelding

ARTS IN CINEMA: FRIDA KAHLO (in het Fraterhuis in Zwolle)

maandag 17 augustus 2020 0:00

Frida Kahlo is al decennia een alomtegenwoordig feministisch icoon en stijlmuze. Maar wat weten we van haar als kunstenaar?

De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) was een schilder van zelfportretten waarbij ze het doek als spiegel gebruikte in alle fasen van haar turbulente en soms tragische leven. Begeleid door de woorden van de kunstenaar zelf biedt deze persoonlijke en intieme film een bevoorrechte en gedetailleerde toegang tot haar werk, waardoor licht wordt geworpen op het artistieke talent dat zo vaak over het hoofd werd gezien in verhalen over haar dramatische leven. De film toont Kahlo’s zelfportretten, maar ook haar minder bekende werken die resulteerden in een feest van levendigheid en kleur op het scherm. Diep ontroerend en soms schokkend, nemen de schilderijen van Frida ons mee op een boeiende ontdekkingsreis in de geest van misschien wel 's werelds meest favoriete vrouwelijke kunstenaar van de 20ste eeuw.

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te bezoeken. In de 9-delige reeks 'Arts in Cinema' kan de kijker genieten van spraakmakende tentoonstellingen in topmusea en kunstinstituten op het witte doek. In een documentaire stijl, verweven met biografieën en exclusieve achter-de-schermen-beelden vanuit de musea, bieden de films een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst én hun makers. Deze unieke serie vertonen we mede dankzij de ondersteuning van de Zwolse Kunstvrienden.

www.filmtheaterfraterhuis.nl