WVF-trainer Marcel van der Steege
WVF-trainer Marcel van der Steege

'Bekerduels geen veredelde oefenpotjes'

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Voor WVF begint het seizoen volgende week zaterdag met de bekerwedstrijd tegen FC Horst en niet pas met de competitie op 19 september. “Ik zie de bekerwedstrijden niet als veredelde oefenpotjes”, zegt trainer Marcel van der Steege, die daarom heel blij was met de weerstand in het laatste oefenduel tegen asv Dronten (3-2 verlies).

“Nu op naar het echie, want de beker is voor ons geen voorbereiding. Tuurlijk heb je daar deels mee te maken, maar ik wil altijd wel ver komen”, zegt Van der Steege. Vorig seizoen schakelde WVF onder meer eersteklasser Nunspeet uit en verloor het in de tussenronde voor de laatste 32 van DFS. “Het is een heel mooie kans om goede wedstrijden te spelen, zeker als je verder komt. Dan kun je heel aantrekkelijke tegenstanders tegen komen en dat zijn gewoon toetjes.”

Na de 5-1 winst op Zwolsche Boys en de 3-0 overwinning op VSCO '61 kreeg WVF vanmiddag de zeer welkome weerstand op bezoek bij asv Dronten, dat met 3-2 won.

“Nuttig en leerzaam”, vond Van der Steege de derde oefenwedstrijd, tegen een tweedeklasser die in zijn ogen het niveau heeft van een eersteklasser. Nu zou je dat van WVF ook kunnen zeggen na het afgebroken seizoen waarin de ploeg in 2H bovenaan stond met een voorsprong van acht punten, maar in Dronten was de thuisploeg toch echt een tikkie beter. Wel kon WVF terugvallen op een goede wedstrijdinstelling en daarmee knokte het zich terug in de wedstrijd. De ploeg uit Westenholte maakte een 2-0 achterstand goed door goals van Dion Reijnen en Marc Peppelenbos of Bjorn Rellum. “Het was een indraaiende vrije trap van Peppie en ik kon niet goed zien of die nog door Bjorn werd aangeraakt. Het was wel jammer dat we kort daarna met 3-2 achter kwamen”, aldus Van der Steege, die blij was met de getoonde vechtlust van zijn ploeg.

'Team dat niet opgeeft'

“Het was goed om te zien dat je tegen een betere tegenstander toch een resultaat neer kùnt zetten. In de eerste helft hadden we weinig in te brengen. Zij zetten ons onder druk en daar kwamen we niet goed uit. Dat waren we niet meer gewend. Maar mooi om te zien dat we ons toch terug knokken. Die speelwijze van hun was niet heel de wedstrijd vol te houden en wij zijn een team dat niet opgeeft.”

'Coronakampioen'

De trainer ziet bij zijn spelers geen spoor meer van teleurstelling over het afgebroken seizoen, waarin WVF een voorsprong van acht punten had op de nummer twee voordat corona roet in het eten gooide. “Ik denk dat iedereen gewoon blij was dat-ie weer kan voetballen. En je moet verder toch?”, stelt Van der Steege. “Als ze mij vragen hoe we het afgelopen seizoen gedaan hebben dan zeg ik dat we coronakampioen zijn geworden. We hebben gewoon een goed seizoen gedraaid en we pakken het gewoon weer op. Het is geen onderwerp geweest. Afgesloten.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden