Afbeelding

‘Grootouders voor het Klimaat’ lopen estafette

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Een aantal ‘Grootouders voor het Klimaat’ in Zwolle neemt deel aan de Estafette voor het Klimaat die een aantal steden aandoet. De grootouders staan op dinsdag 1 september tussen 12.30 en 13.30 uur op de hoek van de Melkmarkt en de Diezerstraat. De estafette gaat daarna verder richting Zutphen.

“De ontwikkelingen rond de Covid-19 Pandemie heeft berichtgeving over het klimaat naar de achtergrond geschoven”, volgens het genootschap. “De gevolgen van de klimaatsveranderingen zijn over de gehele wereld minstens zo ingrijpend als alle problematiek van het Corona virus nu en zullen alle volgende generaties treffen.”

Leefwereld

Grootouders voor het Klimaat probeert sinds 2016 om politici van de ernst van de klimaatgevolgen te overtuigen en haast te maken met de voorgenomen uitvoering van maatregelen uit het Klimaatakkoord. “De klimaatsveranderingen gaan sneller dan verwacht en wij zijn bezorgd over hoe de leefwereld van onze kleinkinderen er over pakweg 25 jaar uit zal zien. Is er in 2050 nog sprake van een leefwereld of wordt het een overleef-wereld?”, vragen ze zich af. De ‘Grootouders’ behoren tot één van de risicogroepen voor een Covid-19 besmetting, waardoor het reizen naar Den Haag en voldoende anderhalve meter ruimte houden op het Binnenhof problemen geeft.

Aandacht

Daarom hebben de grootouders bedacht om de politici in de eigen regio te benaderen met een Klimaat-estafette. Ze willen daarmee bereiken dat burgers, overheden en bedrijfsleven worden gestimuleerd om aandacht te blijven houden voor het zo veel mogelijk beperken van klimaatschade en daarmee voor de komende generaties een dragelijke leefwereld te behouden.

Maatregelen

De gemeenteraad van Zwolle heeft in juni 2019 ingestemd met het plan om constructieve maatregelen te treffen om schade aan het klimaat te beperken. De Zwolse Klimaatadaptatie Strategie biedt mogelijkheden aan de burgers om samen met de overheid in de eigen omgeving verbeteringen aan te brengen. Verder is recent een ‘Klimaatkrant’ verspreid waarin die mogelijkheden staan vermeld. “Het begin is er. Laten we als burgers de politici aan het Klimaatakkoord herinneren en voortdurend aan hun vestje blijven trekken om daadwerkelijk en op korte termijn daar uitvoering aan te geven”, besluit het genootschap.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43