Slobodan Tedic
Slobodan Tedic PEC Zwolle

Spits Tedic op huurbasis naar PEC Zwolle

Sport

PEC ZWOLLE

Spits Reza Ghoochannejhad heeft er een concurrrent bij. PEC Zwolle huurt Slobodan Tedic, onder voorbehoud van een werkvergunning, voor één seizoen van Manchester City.

Het afgelopen seizoen werd Tedic, een Servisch jeugdinternational, door de Engelse grootmacht uitgeleend aan FK Cukaricki, uitkomend op het hoogste niveau van Servië. In 27 competitiewedstrijden, kwam de twintigjarige spits tot negen treffers. In de beker scoorde hij vier keer in vier duels en in de voorronde Europa League kwam Tedic in vier wedstrijden tot drie treffers.

Tedic: "Voor mijn ontwikkeling is het goed om in de eredivisie te spelen. Het niveau ligt hier hoog en jonge spelers krijgen veel kansen. Mijn voorkeur ging daarbij eigenlijk meteen uit naar PEC Zwolle. Ik heb beelden van de club op Youtube gezien, onder meer van de laatste thuiswedstrijd tegen Vitesse, en ook de gesprekken met de trainer en technisch manager voelden meteen vertrouwd. Ik heb ontzettend veel zin hier te beginnen en de supporters trots te maken."

Technisch manager Mike Willems: "Met Slobodan hebben we een spits gecontracteerd die perfect past bij onze speelstijl. Hij is lang, atletisch en heeft een neusje voor de goal. Het doet me goed dat het is gelukt hem naar Zwolle te halen, aangezien er vele kapers op de kust lagen."

Tedic verblijft momenteel op een vakantiepark van hoofdsponsor Molecaten, waar hij zijn verplichte quarantaine uitzit.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13