Afbeelding

Pals Opticiens houdt B.I.G. Vision Oogmeetdagen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Elk oog is anders en bestaat uit unieke kenmerken als kleur, vorm, grootte en sterkte afwijking”, zegt Gert Schonewille van Pals Opticiens in Zwolle.

“Toch worden alle brillenglazen wereldwijd geproduceerd op basis van de berekening die voorkomt uit alleen een standaard oogmeting. Als gevolg hiervan draagt lang niet iedereen een bril die exact aansluit bij hun ogen. En dat kan veel beter”, aldus Gert. “Dankzij B.I.G. VisionTM van Rodenstock zijn wij nu in staat om brillenglazen te maken die zijn afgestemd op de biometrische kenmerken van elk individueel oog. B.I.G. staat voor Biometric Intelligent Glasses.” Pals Opticiens doet als aanvulling op de traditionele oogmeting een onderzoek met de DNEye Scanner van Rodenstock. Hiermee worden duizenden gegevenspunten van beide ogen exact in kaart gebracht. “Denk hierbij aan de lengte van de ogen, de pupilgrootte, hun reactie op verschillende lichtomstandigheden en nog veel meer”, legt Gert uit. “Wanneer al deze gegevens worden gecombineerd, levert dit informatie op die we nodig hebben om glazen te produceren die exact zijn afgestemd op de unieke kenmerken van beide ogen. Het resultaat: de scherpst mogelijke kijkervaring! Men neemt bijvoorbeeld meer contrast waar, ziet beter bij schemering en ervaart een kortere gewenningstijd.”

Om iedereen te laten kennismaken met de B.I.G. technologie heeft Pals Opticiens voor 10 en 11 september tussen 10.00 en 17.00 uur de B.I.G. Vision oogmeetdagen georganiseerd. De speciale caravan van Rodenstock staat dan voor de winkel en iedereen kan een afspraak maken voor een meting. Bovendien krijgen bezoekers de B.I.G. Vision toeslag ter waarde van 100 euro gratis. Maak een afspraak via (038) 455 11 77 of info@palsbrillen.nl.


Pals Opticiens
Thomas a Kempisstraat 63
8021 BJ Zwolle
(038) 455 11 77

www.palsbrillen.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden