Afbeelding
Eigen foto

Zestigplussers worden sterker en verhogen hun weerstand bij ZilverFitness

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Bij bootcamps of CrossFit denken veel mensen aan twintigers die na hun werk of studie in de sportschool staan om aan hun spieren en souplesse te werken. Maar er is meer.

In Zwolle is het sinds een jaar mogelijk om bij een van de twaalf locaties van ZilverFitness te trainen: een sportschool speciaal voor zestigplussers.

Ben-Anne (53) van ZilverFitness vertelt: “Na je dertigste neemt de botdichtheid al af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt, gaat dat sneller en op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld 3 procent per jaar.” Om juist die spiermassa te behouden, begon Ben-Anne ZilverFitness.

“Corona: je kunt er helaas bijna niet omheen”, vervolgt hij. “Volgens neurowetenschapper Erik Scherder is beweging en krachttraining hét antwoord op corona, omdat dit je afweersysteem op peil houdt, je lijf in conditie houdt en het risico op dementie verkleint.”

Bij ZilverFitness beginnen de deelnemers in kleine groepen. Ben-Anne: “Begin je liever niet in je eentje aan een nieuwe sport? Dat hoeft niet, want je traint in kleine groepen van maximaal acht personen. Altijd onder leiding van een gediplomeerde coach. En bij ZilverFitness train je op jouw eigen niveau in een kleine groep. In Zwolle voorlopig op maandag 11.15 en woensdag 14.30 uur. Hoe meer deelnemers aansluiten bij ZilverFitness, hoe groter het lesaanbod wordt.”

Wie interesse heeft in een gratis proefles, kan telefonisch contact opnemen met Ben-Anne op (030) 752 35 48 of kijken op www.zilverfitness.nl.