Afbeelding

Online supermarkt Picnic breidt uit richting het noorden

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Online supermarkt Picnic breidt uit naar Zwolle en trekt daarmee verder richting het noorden. Bijna 60.000 huishoudens kunnen zich inschrijven voor de bezorgdienst. De kenmerkende elektrische wagentjes rijden volgens planning vanaf eind september door de straten van de Hanzestad.

Zwolle is het derde gebied in Overijssel waar de websuper actief wordt. Eerder al konden inwoners van Deventer en Enschede en Hengelo (Twente) boodschappen gratis en tegen de laagste prijs thuis laten bezorgen. De uitbreiding naar Zwolle is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Ede, Veenendaal en Venlo, en dat vorig jaar van start ging in onder meer Apeldoorn en Spijkenisse. Het aantal klanten steeg in 2019 naar ruim 400.000, verdeeld over 100 Nederlandse plaatsen.

Jonge gezinnen
Medeoprichter van Picnic Michiel Muller maakt er geen geheim van graag nog verder noordwaarts uit te breiden. Zwolle is wat hem betreft slechts een eerste stap. “We willen het gemak van aan-de-deurbezorging van boodschappen graag aan zo veel mogelijk Nederlanders aanbieden, ook aan inwoners van de noordelijke provincies.”

Zwolle is een groeigemeente en telt bijna 60.000 huishoudens, waarvan ongeveer een derde met kinderen woont. Dat is een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde van 26 procent. Inwoners tussen de 25 en de 45 jaar vormen dan ook de grootste leeftijdscategorie in Zwolle. “Ouders van jonge gezinnen werken hard en houden weinig vrije tijd over. Door eenvoudig te bestellen via de app en boodschappen aan de deur te laten leveren, kunnen ze veel van hun kostbare tijd besparen en die tijd bijvoorbeeld doorbrengen met het gezin”, legt Muller uit.

Registreren in de app
Zwollenaren kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller.

De websuper gaat eind september voor het eerst de weg op met 10 elektrische bezorgwagentjes en 30 bezorgers. Volgens planning zijn deze aantallen eind 2020 gestegen naar 20 karretjes en 60 bezorgers. De boodschappen worden vanuit de hub aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle geleverd.

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, doordat consumenten niet meer naar de supermarkt toe rijden.

Over Picnic
Voor de lancering in Nederland eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen daarnaast de laagste prijs hebben.

Picnic is een initiatief van Nederlandse ondernemers: internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Serie-ondernemer Michiel Muller stond eerder aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel en ondernemer Bouke van der Wal is eigenaar van supermarktketen Boni. Daarna is ook retailondernemer Gerard Scheij aan boord gekomen.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59