Kayel Locke in actie tijdens zijn eerste periode in Zwolle
Kayel Locke in actie tijdens zijn eerste periode in Zwolle Pedro Sluiter

Locke terug bij Landstede Hammers

Sport

BASKETBAL

Met de komst van Kayel Locke heeft Landstede Hammers de selectie voor komend seizoen compleet. De Amerikaan, onder meer inzetbaar als small forward, speelde in 2019 al een half jaar in Zwolle en keert nu terug.

Locke kwam begin 2019 bij het team als vervanger van Franko House en ontpopte zich tot een nuttige kracht die een mooie bijdrage leverde aan het eerste kampioenschap in de clubhistorie. Na dat seizoen vertrok Locke naar Maleisië, waar hij in de zomer opnieuw kampioen werd. Vervolgens speelde hij op de Filipijnen voor Rain or Shine Elasto Painters, waarna hij ook nog een jaar actief was voor FC Porto.

“Met Kayel hebben we ervaring aan de groep toegevoegd en ook iemand die multifunctioneel inzetbaar is. Zo staat er een mooie groep spelers. Het wordt een bijzonder jaar, maar we kijken er enorm naar uit om weer te spelen”, zegt manager Aart van der Horst. De competitie gaat van start in het weekeinde van 3/4 oktober.

Landstede speelt vrijdag de eerste oefenwedstrijd, in Groningen tegen Donar, en daar worden geen uitsupporters toegelaten. Dinsdag is BAL (Basketbal Academie Limburg) de tegenstander in Weert. Een week later, op woensdag 16 september is de eerste thuiswedstrijd in deze voorbereiding, als BAL op bezoek komt.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 5 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 7 uur geleden