Sparta begint zaterdag de competitie in eigen huis met een derby tegen DOS Kampen.
Sparta begint zaterdag de competitie in eigen huis met een derby tegen DOS Kampen. Mark de Rooij

Sparta begint veldcompetitie met derby tegen DOS Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

KORFBAL

Het korfbalseizoen gaat zaterdag weer van start met de veldcompetitie en voor Sparta staat er gelijk een prestigieuze derby op het programma. DOS Kampen Veltman is vanaf 15.30 uur de tegenstander op sportpark De Verbinding in Stadshagen

Na het vertrek van sterkhouders Pim Steenbergen, Jeroen Hukema en Anique Steenbergen en de komst van maar liefst vijf nieuwelingen van clubs uit de regio, zal hoofdcoach Henco Pullen op zoek moeten naar een nieuwe basisacht. Bij voorkeur eentje die in staat is om de prestaties van vorig seizoen te evenaren. In de vorige jaargang slaagde de ploeg uit Zwolle er namelijk in om wederom historie te schrijven door zich te handhaven op het een-na-hoogste niveau van Nederland. Dat gebeurde mede aan de hand van enkele vaste waardes die dit seizoen niet meer in het Zwols blauw te zien zullen zijn.

Dat vergt aanpassingsvermogen, maar volgens Pullen is er voldoende perspectief: “Als team zijn we het afgelopen jaar enorm gegroeid. Er zullen nu andere spelers op moeten staan, maar het besef dat we het echt samen moeten doen dit jaar is ook heel groot. Dat is mooi om te zien!” Hoewel de focus dus wederom op presteren in de zaal ligt, beginnen de korfballers als vanouds met het afwerken van de eerste helft van de veldcompetitie. Deze is afgelopen seizoen niet afgemaakt en dat beketent dat Sparta wederom uitkomt in de overgangsklasse. In de zaal speelt Sparta in de hoofdklasse, het tweede niveau van Nederland.

“We zien het veldseizoen niet slechts als veredelde voorbereiding op de zaal, maar in de korfbalwereld weet iedereen waar de prioriteit ligt. Tuurlijk zijn we bezig met beter op elkaar ingespeeld raken, maar we willen onszelf ook een goede uitgangspositie verschaffen richting de tweede helft van de veldcompetitie”, zegt Pullen.

Oranje Zwart

Oranje Zwart, die andere Zwolse korfbalclub, begint de competitie met een tripje naar Vroomshoop. Daar is TOP zaterdagmiddag vanaf 15.30 uur de tegenstander. OZ komt uit in de derde klasse van de veldcompetitie en in de tweede klasse van de zaalcompetitie. Oranje Zwart staat onder leiding van trainers Coen Klappe en Pascal Riem.

Lees volgende week in De Swollenaer over de eerste competitieduels van beide Zwolse ploegen.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 22 uur geleden