Afbeelding

32ste Open Ateliers van de BZK

vrijdag 4 september 2020 0:00

32ste Open Ateliers BZK

Op zaterdag 19 en zondag 20 september organiseert de Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars (BZK) van 11.00 tot 17.00 uur haar 32ste Open Ateliers. Op verschillende locaties in heel Zwolle, in bijv. een oude school, een voormalig hofje voor bejaarde vrouwen, een woonhuis of een speciaal gebouwd atelierpand staan de atelierdeuren open. Voor het kopen van een kunstwerk, een gesprek over kunst in corona-tijden, het geven van een opdracht of om je op te geven voor een cursus. In de ateliers gelden dit jaar vanwege het corona-virus de voorschriften van het RIVM.

Deelnemers in 2020 zijn Joepe Bos, Ineke van Harten, Pim Trooster en Jan Westerhof in de Ateliers Cyclamenstraat 14-16, Tali Farchi (Emmanuelshuizen, Praubstraat 23), Yoke van der Flier (Goudplevierstraat 56), Marianne Gantzert (Badhuiswal 8A), Jan Pieter Gootjes en Ludie Gootjes-Klamer (alleen op za., Klooienberglaan 275), Annet van der Kamp en Gertia Sikking (Bergkloosterweg 46 en 56), Peter Kool (Kamperschool, Veemarkt 37), Peter van der Werf (R10, Rieteweg 10) en Anneke Wilbrink (Brink 2).

De Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars werd in 1987 opgericht om bij het wegvallen van de Beeldende Kunstenaars Regeling de belangen van professionele kunstenaars en ontwerpers in Zwolle te behartigen. In 1989 organiseerde zij daartoe voor het eerst in Zwolle het fenomeen van ‘open ateliers’ waarbij bezoekers direct in contact komen met kunstenaars, hun kunst en hun werkplek.

Voor meer informatie en een plattegrond van alle locaties kijkt men op de website www.bzkzwolle.nl of op die van de individuele kunstenaars.