Afbeelding
Pedro Sluiter

IFC Zwolle verdedigend niet bij de les in bekerduel

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZAALVOETBAL

IFC Zwolle/Transport & Logistics is het seizoen begonnen met een nederlaag in het bekertoernooi, dat daardoor na één wedstrijd ten einde is voor de Zwolse zaalvoetballers.

Madereros CF, een ploeg die net zoals Zwolle uitkomt in de eerste divisie, was met 6-3 te sterk. Zonder Wahid Shimeri (vakantie) en de nog altijd geblesseerde Jacco Bruggeman en Faisel El Atiaoui begon Zwolle sterk in Nijmegen, maar na een 0-1 voorsprong incasseerde het kort na elkaar twee goals.

“Verdedigend gaven we gewoon teveel weg”, zag speler en oprichter van het team Yassine Assa. “Daar moeten we scherper in zijn.” Kort voor rust werd het 3-1 en kort na de pauze 4-1. Dat was het signaal voor Zwolle om de schroom van zich af te werpen en vol op de aanval te gaan spelen. Het leidde tot de 4-2 en de 4-3, maar na een onoplettendheid en een daarop volgende strafschop was de marge weer twee. Waar Zwolle nog een tien meter-bal op de paal schoot, besliste Madereros het treffen met een schot van eigen helft: 6-3.

IFC Zwolle treedt vrijdag 11 september aan tegen LTC in Assen voor de eerste competitiewedstrijd. Assa denkt dat de ploeg verder is dan een jaar geleden, toen IFC voor het eerste seizoen ooit in de eerste divisie stond.

“Vorig jaar hadden we het moeilijk omdat we nog moesten wennen aan de regels en de 'wetten' van de eerste divisie. We hebben nu natuurlijk die ervaring, maar om stappen te maken moeten we denk ik echt gaan trainen”, stelt Assa. “We hebben dingen nodig waar we op terug kunnen vallen in een wedstrijd.” Het is al vaker door hem en andere spelers gezegd, maar door de aanwezigheid van veldvoetbal en een gezin kwam dat trainen er tot dusverre niet van. “Wij gaan proberen één keer in de twee weken te trainen. We willen het graag, maar het veldvoetbal maakt het lastig.” Volgens Assa hebben andere teams in de eerste divisie daar minder last van. “Voor veel van die jongens is zaalvoetbal de prioriteit, niet veldvoetbal."

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59