Afbeelding

Aanwinst trekt niveau Oranje Zwart meteen omhoog

Sport

(door Mark de Rooij)

KORFBAL

Met de komst van een ervaren duo waarvan in de eerste competitiewedstrijd alleen de mannelijke helft speelde gaat Oranje Zwart dit veldseizoen voor niets minder dan het kampioenschap in de derde klasse.

De Zwolse korfbalclub speelt in de zaal in de tweede klasse en wil ook op het veld zo snel mogelijk naar dat niveau. In het, door corona, voortijdig afgebroken veldseizoen was OZ in de race voor het kampioenschap en die titel moet er dan dit seizoen daadwerkelijk komen. “Wij horen in die tweede klasse thuis”, vindt bestuurslid en teambegeleider Harry Dreuning, die Oranje Zwart erg makkelijk zag winnen in de openingswedstrijd. In Vroomshoop werd het 7-23 tegen TOP. “Niet de sterkste ploeg in deze klasse. Maar het liep wel erg lekker.”

Aanwinst Jelle Dantema liet meteen zien waarvoor hij gehaald is. “Hij trok iedereen mee naar een hoger niveau”, zag Dreuning, die maar wat blij is dat Dantema en zijn partner Elke Stenvers nu het shirt van Oranje Zwart dragen. “Twee routiniers van buiten die nu in Zwolle wonen. Ze hebben met NIC (Groningen) in de Korfbal League gespeeld. Zijn naar Zwolle verhuisd en toen begon het weer te kriebelen. Een heel mooie aanvulling op de selectie. Ze kunnen de jonge spelers op sleeptouw nemen.”