Afbeelding

Theater / natuur-activiteiten Nooterhof, 20 september

donderdag 10 september 2020 0:00

Op zondag 20 september, van 13.00-17.00u : theater en natuur- activiteiten in de Nooterhof, vooral gericht op kinderen.

- “Postbode Pijke en de Terughaalbrieven”- vrolijke familievoorstelling van TOF Toneel. Postbode Pijke moet brieven terughalen... En belandt daarbij in een heel bijzondere tuin. Voorstellingen om 13.30, 14.30, 15.30, en 16.00 u

- Opdrachtencircuit "Een tuin vol dieren": vogelsnoer maken, wat eten egels? , hoe groeit een vlinder? , en simpel een bijenhotel maken. Groepen / gezinnen tot maximaal 5 personen starten om de 10 minuten.

- Waterdiertjes zoeken. Er zijn 4 mogelijkheden om mee te doen : 13.00 , 14.00 , 15,00 en 16.00u. Maximaal 12 deelnemers per ronde.

Vanwege de RIVM regels is er een beperking aan het aantal deelnemers en bezoekers. Tijdig aanmelden vooraf via info@milieuraadzwolle.nl zorgt dat je zeker mee kunt doen aan activiteiten. Zie ook: www.nooterhof.nl

Theater: Postbode Pijke en de TerugHaalBrieven

Postbode Pijke zit in het kantoor te wachten op de journaliste die een verhaal over zijn werk gaat schrijven. Pijke zijn gedachten gaan terug naar de tijd dat er nog heel veel brieven en kaartjes werden gestuurd. De lol die hij had, om alles op tijd bij iedereen te bezorgen. Vandaag is er af en toe een brief en steeds meer pakjes. Of Pijke dat leuker vindt weet hij niet. Terwijl hij zijn gedachten deelt met de journaliste komt er iemand binnen, die een wel heel vreemde vraag stelt. Of Pijke verdwenen brieven wil gaan terughalen bij de mensen. Hij brengt altijd brieven, maar terughalen?? Wat is dat nou voor geks? Waarom dan?

Dan moet hij zeker ook een brief ophalen bij het aparte huis met die grote tuin. Pijke raapt al zijn moed bij elkaar en gaat op weg. Gaat hij de verdwenen brieven vinden? Wat komt hij onderweg allemaal tegen? Als jij ook zo nieuwsgierig of het Postbode Pijke lukt de verdwenen brieven terug te halen kom dan kijken en doe mee. Vanaf je plaats op veilige corona afstand van elkaar.

“Postbode Pijke en de Terughaalbrieven” is een vrolijke familievoorstelling van TOF Toneel, en zeker heel leuk voor 5 - 8 jaar.

De voorstellingen worden gespeeld op zondag 20 september op het park van de Nooterhof te Zwolle. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten.


Opdrachten circuit : Een tuin vol dieren

Starten is mogelijk tussen 13.00 en 16.15 u uur : iedere 10 minuten start een groepje / gezin van maximaal 5 personen

Beschrijving: een circuitje van 4 korte activiteiten rondom het thema dieren in je tuin. Bij elke activiteit is wat te doen voor kinderen, en is een stukje informatie te lezen voor volwassenen over hoe je meer dieren in je tuin krijgt

Activiteiten:

1. vogels: pindasnoer rijgen

2. egels: pissenbedden, slakken en wormen bekijken (deze zijn voedsel voor de egel)

3. vlinders: puzzel over de vier stadia van de vlinder

4. bijen: een eenvoudig bijenhotel maken van bamboe met een touwtje er omheen


Waterdiertjes zoeken

We gaan in en rond de Nooterhof weer kijken welke beestjes in het water leven. Want naast vissen en kikkers, zit vijverwater boordevol ander leven! En wist je dat je aan de beestjes die er leven, kunt zien hoe de waterkwaliteit is? Deze activiteit is leuk voor jong en oud. We werken in verband met de RIVM regels en veiligheid met 1,5 meter afstand, en in 4 blokken. Kinderen kunnen meedoen samen met een ouder of andere eigen volwassen begeleider. Er zijn 4 mogelijkheden om mee te doen : 13.00 , 14.00 , 15,00 en 16.00u. Maximaal 12 deelnemers per ronde. Van tevoren tijdig aanmelden via info@milieuraadzwolle.nl zorgt dus dat je zeker mee kunt doen.

Deze activiteitenmiddag wordt georganiseerd door Milieuraad Zwolle, in samenwerking met IVN Zwolle en TOF Toneel .