Afbeelding
Mark de Rooij

Coronaregels op sportpark Vegtlust bij avondwedstrijd Berkum

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL

Hoofdklasser Berkum speelt zaterdag de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen en daarmee doen de coronaregels rondom wedstrijden hun intrede. Ook nieuw is het aanvangstijdstip. De wedstrijd tegen Eemdijk begint om 18.00 uur.

Op de website van Berkum staat aangegeven wat er wordt verwacht van bezoekers, die sinds woensdag een ticket kunnen aanmaken. Dat is verplicht voor iedereen vanaf dertien jaar. Bij het aanmaken van een ticket hoort een gezondheidscheck. Rondom het veld zijn de zit- en staanplaatsen gemarkeerd om anderhalve meter aan te houden, er zijn looproutes en in de kantine zijn maximaal honderd mensen toegestaan. Bekijk het document op de clubwebsite voor alle regels en voorwaarden.

Berkum is het seizoen uitstekend begonnen met een 1-5 overwinning op ONS Sneek, maar dat geldt ook voor de tegenstander van zaterdag. Eemdijk won met 3-0 van HZVV. Vorig seizoen was Eemdijk, met Zwollenaar Bas Buimer in de spits, met 1-3 te sterk voor Berkum. De ploeg uit Bunschoten stond derde toen de competitie vanwege corona werd afgebroken.

Eemdijk is de laatste twintig jaren gestaag opgeklommen in het amateurvoetbal. In 2001/2002 speelde de ploeg nog in de vierde klasse en in 2015 werd voor het eerst de hoofdklasse bereikt. Voorlopig hoogtepunt is een seizoen (2018-2019) in de derde divisie.

“Eemdijk heeft een goede en gevaarlijke ploeg maar wij óók, dat hebben we vorige week laten zien,” vindt Berkum-keeper Huib Veurink. “In de tweede helft hebben we toen echt goed gevoetbald en laten zien dat we het ook goed af kunnen maken. Het kan dus een leuke wedstrijd worden tegen Eemdijk.”

Marco Oosting uit Nijkerk is de scheidsrechter van dienst.

Afbeelding
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden