Afbeelding

Wijthmen verrast met koppositie

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - In de vierde klasse D voert Wijthmen verrassend de ranglijst aan. De ploeg van trainer Marc Helderman won zaterdag ook de derde wedstrijd. VSW werd met 2-4 verslagen.

Wijthmen begon met een 3-4 overwinning bij CSV ’28. In de tweede speelronde werd Wilsum met 2-0 verslagen. Zaterdag was de zware uitwedstrijd bij VSW, een testcase voor Wijthmen. VSW voetbalde voor rust iets gemakkelijker, maar kwam wel op achterstand. Max Spijkerman profiteerde van een foute terugspeelbal. Vlak voor rust was VSW dicht bij de terechte gelijkmaker. Mark Schonewille wist dit te voorkomen. Hij bracht redding op de doellijn.

Maar VSW heeft Joey Platenkamp. In het niet afgemaakte afgelopen seizoen was hij vijftien keer trefzeker in de competitie. Zaterdag was hij weer trefzeker. Via een raak afstandsschot kwam VSW vlak na rust langszij. Het antwoord van Wijthmen liet niet lang op zich wachten. Eerst raakte Nick van Gurp nog de lat. Daarna deelden de bezoekers twee grote tikken uit. Erik Schonewille zette Wijthmen op 1-2 in de 60ste minuut. Zes minuten later maakte Max Spijkerman er 1-3 van. Hij benutte een strafschop, nadat de arbiter een overtreding had geconstateerd op Nick Kortstee.

VSW gooide daarna alles op de aanval. Nebi Öztürk zag zijn inzet via de keeper tegen de lat gaan en vlak voor tijd kwam VSW op 2-3 via Rick Dirksen. Verder kwam VSW niet. De ploeg uit Windesheim zag dat Wijthmen daarna de wedstrijd definitief besliste. Ömer Öztürk schoot een vrije bal binnen.

Wijthmen is de trotse koploper, VSW zit in de andere hoek. De ploeg is nog puntloos, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. In dezelfde vierde klasse D gaat het vooralsnog ook niet goed met CSV ’28. De ploeg verloor met 0-2 van WZC Wapenveld en is ook nog zonder punten. Dieze West herstelde zich goed van de nederlaag tegen VEVO en won met 1-3 bij Noord Veluwe Boys.

SV Zwolle
loopt averij op

AMATEURVOETBAL - SV Zwolle heeft voor het eerst in de competitie averij opgelopen. Bij Haarle werd met 2-1 verloren.

SV Zwolle won de eerste twee duels in de competitie, maar haalde zaterdag een teleurstellend resultaat tegen een ploeg die om de eerste punten streed in de vierde klasse G van het zondagvoetbal. Haarle was veel feller dan SV Zwolle, dat blij mocht zijn dat het met 0-0 de rust haalde.

Ook na rust liet SV Zwolle zich fysiek overtroeven. Al snel stond Haarle op een 2-0 voorsprong. Het was een kansloze middag voor SV Zwolle deze middag. Vlak voor tijd deed de ploeg nog wel wat terug. Ricardo Kuijer benutte een strafschop. Daarna kwam de zege van Haarle geen moment in gevaar.

In de vierde klasse G verloor Ulu Spor met 2-6 van SDOL. Bij een 1-2 tussenstand bleek een rode kaart voor Murat Yalcin beslissend. SDOL liep uit naar een ruime overwinning. Namens Ulu Spor scoorden Nehir Yildirim en Mehmet Dede.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13