Berkum loopt tegen eerste competitienederlaag aan

VOLENDAM - Berkum is zaterdag tegen de eerste seizoensnederlaag aangelopen. Bij RKAV Volendam ging de formatie van trainer Arno Hoekstra met 1-0 onderuit. Een onnodige nederlaag. Voor rust verzuimde Berkum om een ruime voorsprong op te bouwen. In het eerste bedrijf liet de ploeg verschillende grote kansen liggen.

Berkum moest het doen zonder Chris van der Meulen, die dit seizoen in de competitie al drie keer het net wist te vinden. Hij ontbrak vanwege fysieke problemen.

Al in de beginfase had Berkum toe kunnen slaan. Volendam-goalie Rick Heuvel had alle moeite met een schot van Robert Schonewille. In de rebound werkte Johnsen Bacuna de bal naast. Even later was Jonathan van Marle gevaarlijk met een inzet, maar keeper Heuvel reageerde goed met een knappe reflex.

Nadat aan de andere kant Azeddine Sout een grote kans liet liggen, was er na krap een half uur weer een kans voor Van Marle. Hij kopte over en vervolgens naast. Vlak voor rust kwam Berkum goed weg, toen Pieter Kroon van Volendam van dichtbij over schoot.

Na de thee nam Volendam direct de regie in handen. Dat leverde al vrij snel de 1-0 op voor de vlot combinerende thuisploeg. Eerst kon Berkum-keeper Huib Veurink de openingstreffer van RKAV Volendam nog voorkomen. In de 56ste minuut moest hij wel de 1-0 toestaan. De vrijstaande Sonny Tol scoorde uit een scherpe voorzet van Jeffrey Veerman. Even later toonde goalie Veurink weer zijn waarde voor Berkum met een knappe redding bij een grote kans voor invaller Joey Tol.

Berkum had het moeilijk. De ploeg speelde slordig en leed veel balverlies. Pas in de eindfase kon Berkum aanvallend voor wat meer dreiging zorgen, maar veel stelde dat niet voor. Een schot van Bacuna verdween over het doel en een vrije trap van Marc van der Meulen eindigde in de Volendamse muur.

Berkum kon de eerste nederlaag niet meer voorkomen. Voor de stand op de ranglijst heeft de nederlaag weinig gevolgen. Berkum is een positie gezakt. De ploeg staat op plek drie met twee punten achterstand op de koplopers Flevo Boys en HZVV.