John Beijen bij ZAC.
John Beijen bij ZAC. Foto: Frank van Hienen (archief)

Droomstart ZAC, eerste overwinning WVF

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Terwijl de coronakampioen van vorig jaar pas de eerste driepunter noteerde, won ZAC alweer voor de derde keer op rij en is er sprake van een heerlijke start voor de ploeg van trainer John Beijen.

Alleen het tot dusverre ongenaakbare Quick ‘20 was in de opener te sterk, daarna volgden drie overtuigende zeges in de tweede klasse H. “Een droomstart klinkt zo zwaar, maar het is natuurlijk wel een goede start. We zijn wel tevreden over hoe het loopt, dat zeker”, zegt Beijen na de 0-4 zege bij PH in Almelo. 

Nee, echt anders dan vorig jaar doet Beijen het niet. Direct en aanvallend spelen: met aantrekkelijk voetbal resultaat halen. Dat is nog steeds het credo, maar met talenten als Boaz Smits, Max Stolte en Ivar Jongschaap in hun tweede selectiejaar, de aangetrokken ervaring van Erik Kool (voorin) en Steven Balstra (achterin) en de terugkeer van Lex Heimerikx oogt het elftal een stuk volwassener en minder kwetsbaar.

Tegen PH stonden drie van de bovengenoemde spelers op het scorebord. Kool, die net als een week eerder de score opende, en Stolte troffen doel in de eerste helft, invaller Smits twee keer in de slotfase. “Hij maakt heel mooie stappen”, zegt Beijen over de watervlugge aanvaller die een aantal seizoenen onderdeel uitmaakte van de jeugdopleiding van PEC Zwolle. “Boaz moest even pas op de plaats maken omdat ie tegen Quick ‘20 twee keer geel kreeg, wat ongelukkig overigens. Zijn vervanger Jason van der Meulen, uit de jeugd, heeft daarna goed gespeeld op zijn plek. Het is prettig wanneer je een groep hebt waarin je moet strijden voor je plek”, aldus Beijen, die ziet dat aanwinst Kool prima rendeert als centrumspits. “Hij brengt ervaring en manifesteert zich ook heel prettig in de groep. Hij reikt dingen aan aan de jongere spelers. Een goeie aanvulling voor ons.”

WVF sterk na rust

In een wedstrijd die door de regenval niet op het hoofdveld gespeeld werd maar op het kunstgrasveld boekte WVF de eerste overwinning van dit seizoen. Enter Vooruit, twee seizoenen geleden nog eersteklasser, werd met 3-1 verslagen. Na een eerste helft met heel weinig kansen, schoot WVF na de pauze uit de startblokken. Joost Zweers scoorde na een foutje van de doelman, Djabir Mazouz krulde de bal van twintig meter tegen de touwen en op aangeven van diezelfde Mazouz kopte Paul van Dijk de 3-0 binnen. De bezoekers deden nog iets terug vanaf elf meter.

Lees woensdag in De Swollenaer een achtergrondverhaal WVF van Harry Bouwhuis.

De derde Zwolse club in 2H, Be Quick ‘28, ging met 1-0 onderuit bij Be Quick Zutphen. Aankomende zaterdag speelt Be Quick de tweede stadsderby van dit seizoen als het op bezoek gaat bij ZAC. WVF reist af naar Dalfsen voor het treffen met ASC ‘62.