Afbeelding
Erik-Jan Berends

Klimaatstaking brengt enkele tientallen demonstranten op de been

Algemeen

ZWOLLE - Fridays For Future Zwolle voerde vrijdagmiddag in Park de Wezenlanden actie voor een beter klimaatbeleid en tegen de biomassacentrale. Zo’n zestig demonstranten verzamelden zich in het park achter het Provinciehuis en trokken vervolgens door de stad.

Fridays For Future organiseerde de staking voor het klimaat en een veilige toekomst. In Zwolle voerden de demonstranten specifiek actie tegen de geplande biomassacentrale en voor een betere energietransitie. “Deze acties zijn hard nodig om de politici wakker te schudden. We hebben nu actie nodig”, aldus Chris Haan (25). De demonstranten van Fridays For Future Zwolle eisen dat de gemeente Zwolle in 2025 haar eigen doelstelling van 25 procent duurzame energie haalt, ze afziet van een Biomassacentrale, ze in 2050 100 procent duurzame energie opwekt, ze zich houdt aan de doelen van het Parijsakkoord en tot slot burgers actief betrekt in de verduurzaming van de gemeente.

De actie maakte deel uit van de internationale klimaatactiedag van Fridays For Future. Er werd deze dag niet alleen in Zwolle gedemonstreerd, maar ook elders in Nederland en de rest van de wereld. Het protest voldeed aan de Corona-richtlijnen van het RIVM.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding