Afbeelding
Eigen foto

De Stad Verbeeldt exposeert in de Statenzaal

Cultuur

ZWOLLE – Stichting De Stad Verbeeldt heeft, in samenwerking met Noorderlicht Groningen, de expositie Terzijde van Ton Broekhuis georganiseerd. De tentoonstelling is te zien tot en met 15 november in het Statenzaalcomplex aan de Diezerstraat 80.

In 2018 presenteerde de Noorderlicht Studio de tentoonstelling ‘Terzijde’ van Ton Broekhuis. “Vergane planten en pluisbolletjes als indrukwekkende portretfoto’s”, schreef de Volkskrant en deelde vijf sterren uit. Sinds de jaren tachtig is Broekhuis (1951) een bevlogen fotograaf die zich met hart en ziel inzet voor de ontwikkeling van de geëngageerde fotografie in Noord-Nederland. Dit pad leidt in 1990 tot de oprichting van de Noorderlicht Fotomanifestatie, waarvan hij directeur wordt. In de jaren die volgen, groeit Noorderlicht uit tot een dynamische en eigenzinnige instelling die internationaal respect oogst. Na zijn terugtreden pakt Broekhuis de camera weer op.


Schoonheid
Broekhuis fotografeert schoonheid, bloei en sterfte in zijn directe woonomgeving in de Friese Stellingwerven. Hij wandelt door het landschap en kruipt diep in de eigen tuin. Van sprietjes gras en bossen tot bloemknoppen en vogellijkjes, telkens weer vindt hij de verrassende rijkdom van een schijnbaar onooglijke natuur. In zijn werk wisselen intimiteit en abstractie elkaar af, in grootse reizen door een wereld op loopafstand.

Toegang

Zie voor meer informatie www.destadverbeeldt.nl/expositie-terzijde, www.TonBroekhuis.nl en/of www.Noorderlicht.nl. De Statenzaal is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur en op maandag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt voor volwassenen 5 euro, studenten en scholieren betalen 2,50 euro en kinderen tot zes jaar hebben gratis toegang. In verband met corona is toegang mogelijk op een gereserveerde dag en tijd. Ga daarvoor naar www.destadverbeeldt.nl/expositie-terzijde.