Afbeelding
Eigen foto

CDA Zwolle pleit voor verbod op lachgas

Algemeen

ZWOLLE – Het CDA heeft begin dit jaar al gepleit voor een verbod op lachgas. De motie die opriep tot dit verbod werd op dat moment aangehouden.

Er wordt een wetsvoorstel gemaakt voor de Tweede Kamer met een pleidooi voor een landelijk verbod. Dit wetsvoorstel is echter nog niet in een eerste versie aangeboden aan de Tweede Kamer; de kans is groot dat het definitieve voorstel pas door de nieuwe regering wordt behandeld. De huidige situatie heeft het CDA Zwolle doen besluiten om de motie opnieuw in te dienen.

Alcohol

Raadslid Margriet Boersma: “Juist nu alle activiteiten voor jongeren worden beperkt is de kans op samenscholing in parken en stadscentra enorm groot. Daarbij komt dat er na 20.00 uur geen alcohol meer mag worden genuttigd in de openbare ruimtes. Dit maakt het voor jongeren, maar ook voor volwassenen, nog aantrekkelijker om lachgas te gaan gebruiken.”

Gezondheidsrisico’s

Het CDA Zwolle wil daarom juist dat het college nu een verbod op het gebruik van lachgas invoert. Uit onderzoeken is volgens de christen democraten al eerder gebleken dat het gebruik van lachgas enorme gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. “Daarbij neemt ook het aantal verkeersincidenten als gevolg van het gebruik van lachgas enorm toe.” Het CDA Zwolle dient de motie voor een verbod op lachgas in tijdens de besluitvormende vergadering van maandag 26 oktober