Afbeelding

Arts in cinema : MAVERICK MODIGLIANI (in het Fraterhuis aan de Blijmarkt in Zwolle)

Agenda

De grootste verzamelaars van de werken van Modigliani exposeren hun collectie in Museo della Città in Livorno, de geboortestad van de kunstenaar.

Uit de tragische dood van Amedeo Modigliani (1884-1920), slechts 36 jaar oud, en zijn suïcidale partner Jeanne Hébuterne, werd de onsterfelijke legende van de Italiaanse schilder en beeldhouwer geboren. Modigliani beschikte over een overweldigende passie voor tekenen en schilderen. Hij was gespecialiseerd in het schilderen van mensfiguren, portretten en torso's tegen een neutraal gehouden achtergrond. Kunstenaars van het symbolisme, fauvisme en de prerafaëlieten waren zijn grote voorbeelden. Modigliani kende Picasso persoonlijk in de periode, dat deze samen met Braque het kubisme ontwikkelde. In zijn korte leven maakte hij veel indruk. Paul Alexander en Jonas Netter zijn de grootste verzamelaars ter wereld van Modigliani en laten hier zien waarom.

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te bezoeken. In de 9-delige reeks 'Arts in Cinema' kan de kijker genieten van spraakmakende tentoonstellingen in topmusea en kunstinstituten op het witte doek. In een documentaire stijl, verweven met biografieën en exclusieve achter-de-schermen-beelden vanuit de musea, bieden de films een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst én hun makers. Deze unieke serie vertonen we mede dankzij de ondersteuning van de Zwolse Kunstvrienden.

www.filmtheaterfraterhuis.nl

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 7 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50