Afbeelding
Eigen foto

Participatieraad zoekt mantelzorgers

Algemeen

ZWOLLE – De Participatieraad zoekt een mantelzorger die bereid is om zijn of haar ervaring en kennis in te zetten voor beleid en uitvoering rondom mantelzorg in Zwolle.

De Participatieraad Zwolle adviseert het college van burgemeester en wethouders over diverse onderwerpen in het sociaal domein. Ze zoekt een sterke verbinding met inwoners van de stad om zo de juiste informatie uit de samenleving op te halen én goede adviezen te geven. Om de stem van mantelzorgers te horen, richt de Participatieraad een klankbordgroep mantelzorg op. Diverse mantelzorgers uit Zwolle komen vijf keer per jaar bij elkaar om met elkaar na te denken over het mantelzorgbeleid en de uitvoering daarvan.

De raad zoekt enthousiaste mantelzorgers die breder willen kijken dan hun eigen situatie. Er is ruimte voor eigen inbreng, maar de raad vindt het belangrijk dat ze ook andere mantelzorgers kennen waarvan ze signalen of ervaringen kunnen inbrengen. 

De eerste vergadering is op 7 december. Het kan zijn dat dit vanwege coronamaatregelen digitaal plaatsvindt. De volgende vergaderingen in 2021 zijn bij voorkeur ook op een maandagochtend. Wie meer wil weten over de vacature kan contact opnemen met de secretaris van de Participatieraad: Anne-Wil Lensen via info@participatieraadzwolle.nl

Reageren kan tot uiterlijk 8 november via info@participatieraadzwolle.nl ter attentie van de voorzitter, mevrouw A. Wertheim. De gesprekken zijn, naar wens, digitaal of telefonisch op 16 november. 

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen gisteren