Opening winkel Uw Stadsboer door Remco Sluiter en Jacco Vonhof.
Opening winkel Uw Stadsboer door Remco Sluiter en Jacco Vonhof. Pedro Sluiter

Uw Stadsboer: Familiekwartet met agrarische achtergrond

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong)

ZWOLLE - Remco Sluiter, Theo Sluiter, Sietske Verboom en Sjoerd Hoekstra; vier namen, vier meningen met als gemeenschappelijke deler dat geluk in voedsel zit. “Wij houden van lekker eten”, klinkt het unaniem. Subjectief of objectief, that’s the question. Om die vraag te beantwoorden, neem ik plaats in de winkel aan de Thomas a Kempisstraat 45, een van de vele nieuwbouwpanden in deze fraai gerenoveerde straat.

Cappuccino? De ontvangst is zeer gastvrij, de cappuccino barista-lekker. “Sietske, hoor eens, onze cappuccino valt weer in de smaak”, zegt Remco tegen nicht Sietske die verderop in de winkel de laatste hand aan de inrichting legt. Een mooi begin van een sprankelend gesprek want Remco Sluiter, zeg maar de woordvoerder namens de familie, heeft er zin in. Zoals dat eigenlijk ook geldt voor de andere ‘stadsboeren’. Een familie met wortels als boer en tuinder in de Assendorperlure. In een gebied waar ook de familie van Keulen en van Assen, om een paar met naam te benoemen, hun activiteiten op agrarisch gebied uitoefenden. “De boerderij van mijn opa en oma lag zo’n beetje op de plek waar nu de kruising naar Hogeschool Windesheim is. In die tijd werden de producten rechtstreeks aan de klant verkocht, zonder tussenkomst van supermarkten of andere schakels. Ons agrarisch verleden zetten wij met Uw Stadsboer – de naam van de winkel - voort op deze locatie. Wij verkopen ambachtelijke producten van boeren uit de regio direct aan de consument. De familie deed dat vroeger, wij doen het vandaag en wij willen dat blijven doen. Met prijzen die recht doen aan de producten van de boer. Wat je nu eet betekent het continueren van de agrarische sector. Dit is geen beproefd bedrijf maar maatwerk. Ons product is een verbinding tussen mens, dier en natuur”, zegt Remco, af en toe aangevuld door Sietske.

Rijkdom

Verduurzamen, gezond en een vleugje educatief. Het zijn termen die tijdens het gesprek steeds weer terugkomen. Niet uit commercieel oogpunt maar vanwege de gepassioneerde ambities van het familiekwartet. “Wij willen graag dat onze kinderen ook gezond en gelukkig oud worden. Het is pure rijkdom dat je verrast wordt door intense smaken van groente en fruit. Daarom zeggen wij dat geluk in voedsel zit. Dat geluk bieden wij met deze winkel nu vanuit de stad. En het verhaal vertellen wij er graag bij. Wij geloven in een wereld in balans en dat je geluk kunt opbouwen uit wat de flora en fauna ons biedt”. Remco zegt het niet alleen, het staat ook nog eens beschreven in de folder van Uw Stadsboer. Om die balans te verduidelijken geeft Sietske een beeld van het traject dat door een koe wordt afgelegd alvorens die koe bij Hoekstra in Dokkum wordt geslacht en met een kwaliteitscertificaat bij de consument thuis op tafel wordt geserveerd. Ook een aantal Zwolse horecazaken betrekken hun vlees bij Uw Stadsboer.

Proefpakket

“Onze missie is eten met een smile. Om met deze winkel kennis te maken, hebben wij een proefpakket samengesteld. Met een dwarsdoorsnee van onze hoofdproducten die door een eigen thuisbrengservice gratis aan huis worden gebracht. Op deze manier kennismaken is voor ons de beste reclame. Wij verbinden graag, niet alleen met onze buren, leveranciers en klanten, ook door onze jaarlijkse meet & greet op een weiland met muziek, lekker eten en veel verhalen. Heel gezellig, een sfeertje van openheid die wij ook in onze winkel graag terugzien.” Uw Stadsboer biedt tevens de mogelijkheid voor een kopje koffie met bijvoorbeeld een Diezerbol. Diezerbol? Ja, speciaal door bakker Koerkamp gebakken brood. Tipje van de sluier voor 2021; een terras met ambachtelijk gefabriceerd ijs. Daar krijg je het toch warm van!

www.uwstadsboer.nl

Opening winkel Uw Stadsboer door Remco Sluiter en Jacco Vonhof.
Opening winkel Uw Stadsboer door Remco Sluiter en Jacco Vonhof.
Opening winkel Uw Stadsboer door Remco Sluiter en Jacco Vonhof.
Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02