Afbeelding
Eigen foto

‘Uitdagend project’ Shield Radio biedt dagbesteding aan mensen met een beperking

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Wethouder Klaas Sloots opent op vrijdag 6 november om 16.00 uur Shield Radio. ”Met een hoop kabaal gaan we van start, zo dat straks iedereen naar ons luistert”, beloven de oprichters.

Shield Radio is een radioprogramma-maker dat dagbesteding gaat bieden aan mensen met een beperking. “Het is een uitdagend project, waarbij mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een psychische kwetsbaarheid of met een chronische ziekte hun dag zinvol kunnen besteden”, zegt initiatiefnemer Dirk Jan Buter. In april van dit jaar hebben de oprichters met crowdfunding een deel van het geld ingezameld om de opstart kosten te kunnen betalen. 

Feest

Ondertussen hebben zich 25 mensen aangemeld om radio te maken. “Nu is dan het moment gekomen om officieel open te gaan. Dat hadden we ons heel anders voorgesteld”, aldus Buter. “We hadden de opening uitgesteld tot november in de hoop dat de corona pandemie dan afgezwakt zou zijn. Nu we midden in de nare tweede golf zitten gaan we, in plaats van een groot feest op locatie, vanuit huis radio maken. Ik ben super blij dat dit moment er komt. We hebben hier met z’n allen zo naartoe geleefd. Het wordt een heel groot feest, maar dan dus op de radio.”

Verzoeknummers

De deelnemers gaan afwisselend radio maken. Buter: “We laten verzoeknummers horen van de donateurs. Iedereen komt aan bod, ook met een voorstelronde en wensen van dj’s. Mensen achter de schermen en ook een aantal artiesten wensen ons op de radio succes. Er is ook een interview met de Molenbroeders. Je kent ze vast wel van hun single ‘Wen d’r maar an!’ die eind augustus is uitgebracht.”

Presentator

Wie een lichamelijk of geestelijk beperking heeft, of op een andere manier kwetsbaar is, mag bij Shield Radio aan de slag. Dat kan op vrijwillige basis als bijvoorbeeld programmamaker, dj, presentator of interviewer. dj Gerwin Schuurman, die in 2018 werd getroffen door een beroerte, heeft zich verbonden aan dit project, samen met de andere vrijwillige programmamakers vormen ze Shield Radio. Belangstellenden kunnen voor meer informatie over Shield Radio of om zich aan te melden als vrijwilliger contact opnemen met Dirk Jan Buter. Dat kan via Facebook messenger: http://m.me/shieldradio of via het e-mailadres dirkjan@shieldradio.nl. Luisteren kan online via de luisterpagina van Astradio https://www.astradio.com/luister-live/. Meer informatie is ook te vinden op de website www.shieldradio.nl.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50