Sportcafé Zwolle
Sportcafé Zwolle SportService Zwolle

Vierde Sportcafé Zwolle gaat online

· leestijd 1 minuut Sport

SPORTSERVICE ZWOLLE

Er komt ook dit jaar een vervolg op het door SportService Zwolle georganiseerde Sportcafé Zwolle, maar in verband met de coronamaatregelen is deze editie online. Het thema is ‘Ranking the Sporters’.

Op woensdag 16 december wordt er vanaf 19.30 uur een programma gepresenteerd dat voor iedereen online te volgen is. Voor de opname komen de deelnemende sporters en organisatoren wel fysiek bij elkaar. Waar dit gaat plaatsvinden is nog niet duidelijk. “De raadszaal is een optie. Daar heb je alles al voor handen wat je nodig hebt”, zegt Roger Knoops, manager van SportService Zwolle. “Maar het kan ook ergens anders.”

Het thema van dit jaar is ‘Ranking the Sporters’. “We zijn bezig een panel van tien sporters te vormen”, zegt Knoops. Na de serieuze thematiek in de eerste drie edities met gasten die over verschillende onderwerpen met elkaar in gesprek gingen, is er dit jaar gekozen voor wat meer vertier. “De insteek is ludiek”, zegt Knoops over de Ranking the Stars-variant. Er komen vragen voorbij (zoals ‘wie sport het meeste in zijn vrije tijd’) en daarop moeten de sporters antwoorden door hun collega’s te rangschikken van 1 tot en met 10. Er wordt nog gezocht naar een geschikte presentator, eentje met een vlotte babbel die gevat uit de hoek kan komen. De naam van komiek Martijn Koning kwam voorbij, maar die bleek wat te prijzig. In eerdere jaren waren Erik van der Spek, Marijn de Vries en Jacco Slot presentator. 

In 2017 was de eerste editie in Het Refter en de twee jaren daarna was Waanders in de Broeren de locatie. Elk jaar wordt gekozen voor een ander thema waarbij een bekend tv-programma als voorbeeld dient. Vorig jaar was dat Top 2000 a Go Go, het jaar daarvoor Het Lagerhuis en in het eerste jaar De Wereld Draait Door.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 8 uur geleden