PEC Zwolle Vrouwen speelt de wedstrijden dit seizoen bij Be Quick '28.
PEC Zwolle Vrouwen speelt de wedstrijden dit seizoen bij Be Quick '28. Pedro Sluiter

Tweede zege blijft nog altijd uit voor vrouwen PEC Zwolle

Het vrouwenelftal van PEC Zwolle is er vrijdagavond niet in geslaagd de tweede overwinning van het seizoen te behalen. Op het sportpark van Be Quick ‘28 kwam het tegen SC Heerenveen niet verder dan 1-1.

Waar de ploeg van trainer Joran Pot goed voor de dag kwam tegen topclubs PSV en Ajax, overigens zonder resultaat, speelde het slordig tegen een concurrent in de strijd om de play-offs. Toch waren de beste kansen in de eerste helft voor PEC, maar Jassina Blom, Roos van der Veen, Naomi Hilhorst en Maxime Bennink waren niet scherp genoeg.

Tien minuten na de pauze kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij een knappe actie van de Portugese spits Francisca Cardoso en bijna werd het ook nog 0-2 voor Heerenveen. Keeper Moon Pondes voorkwam dit onheil door goed uit te komen en haar doel te verkleinen. Het duurde even voordat PEC de draad weer oppikte en twintig minuten voor tijd kwam het langszij. Met haar vierde competitietreffer maakte Hilhorst er 1-1 van.

PEC wacht al een tijdje op de tweede driepunter. Na de eerste speelronde (1-0 winst op ADO Den Haag) volgden twee gelijke spelen, twee nederlagen en nu dus het derde gelijkspel. Volgende week vrijdag (13 november) reizen de speelsters af naar Rotterdam voor de ontmoeting met Excelsior.

Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden