Volleybal
Volleybal stock

Nevobo koerst af op herstart in 2021

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

VOLLEYBAL

De Nederlandse volleybalbond koerst af op een herstart van de competitie begin 2021. Over de eredivisie was vorige week nog geen besluit genomen, maar inmiddels zijn ook daar de resterende wedstrijden in dit kalenderjaar uitgesteld.

Voor Regio Zwolle Volleybal betekent dit dat de eerstvolgende wedstrijd voor 9 januari op het programma staat. De teams in de topdivisie en lager wisten al eerder waar ze aan toe waren. De Nevobo voert samen met de andere bonden overleg met het Ministerie van VWS over de herstart van de sport. In een verklaring op de website spreekt de bond de wens uit om in december, of zoveel eerder als mogelijk, weer ‘gewoon’ te willen trainen en per januari te willen starten met de competities. Vanzelfsprekend uitsluitend indien de ontwikkelingen van de besmettingen en de druk op de gezondheidszorg dat toelaten.

VC Zwolle-voorzitter Henk van Dijk hield al geen rekening met een eerdere doorstart van de eredivisie. “Het is nu half november en we kunnen nog niet trainen (alleen in groepjes van twee). Het lijkt me sterk dat er dan dit jaar nog gespeeld wordt. Als je met slechts een week voorbereiding de competitie wilt spelen, ga je veel blessures krijgen. Ik neem aan dat de bond zorgvuldig is daarin.”

De zorgen van de voorzitter zijn op dit moment veel meer gericht op al die andere senioren die geen wedstrijden mogen spelen en nauwelijks mogen trainen. “Voor de jeugd is het op zich prima. Die kunnen trainen en op zaterdag organiseren we onderlinge oefenwedstrijden. Daar is onze coronacoördinator heel druk mee. Maar voor de senioren is het lastig. We zijn nu vooral aan het nadenken over hoe we mensen kunnen compenseren”, geeft Van Dijk aan. “We wachten nog even met een bericht daarover, omdat het zo snel verandert en je wilt niets iedere week iets anders communiceren.”

Financiële zorgen zijn er niet direct. “We hebben geluk met een coulant Landstede dat met ons meedenkt en niet de niet-gemaakte uren (voor de sporthal, MdR) in rekening brengt. Dat is heel fijn omdat we in principe een contract hebben voor een heel seizoen. Trainerskosten lopen wel door en de toptrainers doen hun inspanningen bij de jeugd. Vooralsnog is er geen reden tot zorg. Het enige dat we hadden begroot dat niet door kan gaan, zijn de verenigingsacties. Maar dat kunnen we aan. We hebben geen begrote kantine-inkomsten die wegvallen bijvoorbeeld. We hebben een veilige begroting wat dat aangaat.”